FRISSÍTVE! Ők a Harmónia-díj 2017-es nyertesei - FOTÓGALÉRIA

Ők a Harmónia-díj 2017-os nyertesei

Szombat este 18.00 órakor vette kezdetét Érsekújvárban, a helyi kultúrházban a hatodik Harmónia díjátadó, melynek keretében fény derült az idei kitüntetettekre.

 

A 2017. évi Harmónia-díj győzteseinek nevét elsőként itt, az ATEMPO.sk oldalán olvashatják:

Az év komolyzenei szólistája, kórusa vagy zenekara kategóriában idén a Józsa Mónika vezette Kodály Zoltán Daloskört díjazták.

A Fabotó Citerazenekar vezetője Boczán Ferenc személyesen vette át Az év hagyományőrző népzenésze vagy népi zenekara kategória győztesének járó elismerést.

Az év dala kategóriában Emmer Péter győzött a Végtelen út című szerzeményével, mely portálunkon debütált.

Az év könnyűzenei együttese 2017-ben az Expired Passport zenekar lett.

Takács Bálint dobost választotta a kuratórium Az év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz műfajban kategória legjobbjának.

Az év fiatal énekese vagy hangszeres muzsikusa (15-től 25 éves korig) kategória legjobbja idén a világhírű Andreas Varady gitáros lett.

Életműdíjjal ezúttal Duka-Zólyomi Emesét jutalmazták.

 

A gála keretében fellépett a Bicskás zenekar, Sárközi Xénia operaénekes és az Arizóna is. Színpadon láthattuk Kovács Norbert ipolysági származású prágai gitárművészt, valamint Korpás Évát és Szabó Júliát, kiket Madarász András kísért. Az est magyarországi vendége Gerendás Péter és családi zenekara volt.

 

Gratulálunk a győzteseknek és a jelölteknek, valamint a szervezőknek is! Jövőre ismét találkozunk :-)

 

 

NÉZD VISSZA A GÁLÁT

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin