Charlie dalával győzött Freddie - a Nézz az ég felé lett az évszázad magyar slágere (+VIDEÓ)

Charlie szerelmes balladáját választották a Csináljuk a fesztivált! győztes slágerévé a showműsor január 27-i döntőjében. A Freddie előadásában versenyző szerzemény a zsűrit és a közönséget harmadjára is lenyűgözte.

Legizgalmasabb fordulójához érkezett szombat este a közmédia nézettségi rekordokat döntő, nagyszabású zenés showműsora. A Csináljuk a fesztivált! döntőjében utoljára vitte színpadra versenydalát a 10 finalista: a Kell még egy szó Szabó Előddel, a Csókkirály Szabó Mátéval, az Origo Oláh Gergővel, az Európa Oláh Ibolyával, a Nézz az ég felé Freddie-vel, az Ezt egy életen át kell játszani Dolhai Attilával, a Maradj velem Király Viktorral, az Elmegyek Kökény Attilával, a Szerelem, miért múlsz? Orsovai Renivel, az Ő még csak most tizennégy Takáts Tamással vetélkedett az évszázad magyar slágere címért.

 

Csináljuk a fesztivált!

 

A műsor záróadása két extraprodukciót is tartogatott a versenydalok mellett. Az este a Wonderland Show Company kortárs elemekből álló táncelőadásával kezdődött: egy múzeumi tárlat titkos életébe tekinthettek be a nézők, a koreográfiában megelevenedtek a szobrok, és táncra perdült még a teremőr is. A szavazatok összesítése előtt színpadra lépett Agárdi Szilvia az előző évad győztes dalával, Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni című slágerével. Az énekes elmondta, a műsorban való szereplése sokat mozdított előre karrierjén, ezért nagyon hálás, hogy a részese lehetett a show-nak. Hozzátette, a Csináljuk a fesztivált!-nak köszönhetően Kovács Katival bizalmas viszonya lett, máig jó barátságot ápolnak.

 

Csináljuk a fesztivált!

 

Az évszázad magyar slágere a Korda György, Balázs Klári, Frenreisz Károly, Janza Kata, Feke Pál és Nagy Bogi alkotta zsűri és a nézői szavazatok alapján a Nézz az ég felé lett Freddie előadásában, 112 ponttal. A SzerencseSzombat műsorvezetőjeként is ismert előadó hangsúlyozta, gyerekkora óta nagy rajongója Charlie-nak, és reméli, hogy ha látta a produkciót, a dalhoz méltónak találta előadásmódját.

 

 

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Balogh Zoltán / MTI