Ráadás - Bródy János koncertje Rimaszombatban - ELMARAD!

Ráadás - Bródy János koncertje Rimaszombatban

ELMARAD! 2020. október 28-án, szerdán 18.00 órai kezdettel lemezbemutató koncertet ad Bródy János a rimaszombati Városi Művelődési Központ színháztermében. Ráadás című albumának új és újraértelmezett feldolgozásokban előadott régi dalait, 2 órás koncert keretében, nyolc zenésztársával adja elő.

Belépő 20 és 23 euró.Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Minden dal egy kicsit olyan, mintha a gyermekem lenne - interjú Bródy Jánossal

Amikor a Kossuth-díjas Bródy János és Szörényi Levente 2010-ben megkapta a Fonogram Életműdíjat, néhány percig úgy tűnt, hogy mindketten a visszavonulás gondolatával foglalkoznak. Ekkor jelentette be Bródy János, hogy egy pályafutását összegező albumot tervez, ami 2011-ben „Az Illés szekerén” címmel jelent meg, és annak ellenére, hogy a hivatalos média támogatását mellőznie kellett, hamarosan dupla platina példányszámot ért el és 2012-ben az Év Lemeze elismerést is kivívta. A követők és rajongók népes tábora kitörő örömmel vette tudomásul, hogy a Mester újra lendületbe jött, és a koncertek hangulata felforrósodott.

Közeledett a 70. évforduló és ebből az alkalomból barátai és tisztelői rábeszélték egy nagyszabású jubileumi koncertre, és egy reprezentatív 5 lemezes bakelit (vinyl) összeállítást terveztek a legjobb Bródy dalokból. Ennek 5. lemeze vadonatúj és néhány újraértelmezett dallal a „Ráadás” címet kapta. A Ráadás album 2016 elején CD formában is forgalomba került, és néhány hét alatt aranylemez lett.

Bródy János a mai napig hűséges maradt önmagához, 8 önálló nagylemez és aktualitásukat ma sem vesztő örökzöld dalok bizonyítják, hogy szerzői és előadói tehetségével hitelesen és mindenki által érthetően fogalmazza meg nemzedékének álmait és csalódásait. A könnyűzene gyorsan forgó színpadán Bródy János megmaradt örök Tininek, aki hetvenévesen is hetvenkedés nélkül áll ki a színpadra, és miközben dalokba fordult költészetével elvarázsolja, a rá jellemző iróniával kijózanítja a szebb és igazságosabb világról álmodókat.

Rimaszombatban a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, gitáros, zeneszerző és szövegíró dalokba foglalt véleményével a szerelemről, barátságról, küzdelemről, szabadságról és magánéletről szórakoztatja majd a hallgatóságot.

ATEMPO.sk