ÉLŐ: Rubik Ernő A mi kockánk könyvének bemutatója – Margó Fesztivál

ÉLŐ: Rubik Ernő A mi kockánk könyvének bemutatója – Margó Fesztivál

2020. október 18-án, vasárnap folytatódik a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, ahol 11.00 órától Rubik Ernő A mi kockánk című könyvének online bemutatójára kerül sor. A szerzővel Valuska László beszélget.

A játék a használójával együtt alkot egy egészt - bemutatták Rubik Ernő könyvét

„Aki kíváncsi, mindig talál rejtvényeket maga körül. Aki eltökélt, meg is oldja őket." - Rubik Ernő

ITT NÉZD ONLINE

A MI KOCKÁNK a rejtvényekről szól. A rejtvény nem egyszerű játék, hanem egyenes út az emberi kreativitás felé. Olyan készségeket aktivál mindannyiunkban, mint a koncentráció, a kíváncsiság, a játékosság, a megoldás keresésének vágya.

A Rubik-kocka sokkal több, mint pusztán egy lebilincselő rejtvény: igazi világjelenséggé vált. Könyvek, színdarabok és hollywoodi szuperprodukciók állandó szereplője, egyetemi kurzusok tárgya, világversenyek sporteszköze. Közel fél évszázados története során így lett közel egymilliárd ember játéka.

A Kocka mára a gondolkodás örömének és a látszólag lehetetlen problémák megoldásának közismert jelképévé vált. Erről a csodálatos tárgyról és alkotójáról több ezer cikk és számtalan könyv jelent már meg világszerte, de Rubik Ernő - aki világéletében kerülte a nyilvánosságot - még soha sem mesélte el, milyen volt számára végigkövetni e kis tárgy minden várakozást felülmúló sikerét és különös kalandjait a nagyvilágban.

A mi kockánk - mely a világ számos pontján a magyar kiadással egy időben jelenik meg - tanulságos utazásra invitálja az olvasót a matematika, a pszichológia, az oktatás, a képzőművészet, a design, az építészet és a popkultúra területén. Elgondolkodtató, magával ragadó, álomszerű kirándulás ez modern korunk egyik legkülönlegesebb kreatív elméjével.

ATEMPO.sk
Fotó: contextus.hu