ÉLŐ: Kilenc kivételes női táncművész egy színpadon - Gangaray Dance Company

2020. október 22-én, csütörtökön 19.00 órától a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében kerül bemutatásra a Gangaray Dance Company legújabb előadása, az AGORA-trilógia második fejezete Feltámadás (Resurrection) címmel.

Az előadást a Nemzeti Táncszínházból közvetítik a Facebookon és a CAFe Budapest honlapján. Légy részese te is a magával ragadó előadásának, amely kilenc kivételes női táncművész köré épül!

Előadják: Albert Réka, Bali Boglárka, Baumgartner Krisztina, Fekete Zsófia, Kovács Enikő, Maday Tímea Kinga, Mangi Kornélia, Széki Zsófia, Tóth Laura

Darabjaiban a minőségi kortárs táncot állítja főszerepbe Hámor József, konkrét történetmesélés nélkül a test sokszínűségére, zene és tér kapcsolatára fókuszál. Ez a narratíváktól mentes forma a mozdulat kifejezőerejével képes új világokba repíteni a nézőt.

„Az agora az ókori görögök megszentelt kommunális tere. A portugál nyelvben azt jelenti: most. Számomra egy olyan szakrális hely, ahol a közösség hite, ideológiája, szenvedélye és reménye egységbe fonódik, és ezt az egységet a tánc nyelvén fejezik ki. A »tiszta tánc« erejével élve kívánom megalkotni az AGORA-trilógia második fejezetét, melynek gerincét kilenc magasan kvalifikált női táncművész alkotja, köztük a 2020-ban a legjobb női táncos díját elnyerő Maday Tímea Kinga. A darab középpontjában tehát a nők sokszínűsége, ereje és elesettsége elevenedik meg a művészi fizikalitás és a szuggesztív előadásmód segítségével.” (Hámor József)

ATEMPO.sk
Fotó: Mészáros Csaba