CentriFUGA koncert és Soharóza workshop - Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál online

CentriFUGA koncert és Soharóza workshop - Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál online

2020. január 17-én, vasárnap folytatódik az online megrendezett Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, amely a közönséget koncertekkel, ősbemutatókkal, interaktív bevezető előadásokkal várja.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

Program

Január 17. (vasárnap)

11.00 Soharóza Kiskomp az Átlátszó Hang Fesztiválon - Online workshop gyerekeknek, korhatár nélkül (Zoom)

Kihasználjuk a Zoom adta összes lehetőséget a közös zeneszerzésre és improvizációra. A Soharóza hétpróbás énekesei, akiknek változatos tapasztalata van workshopok, zenei játékműhelyek vezetésében, most a digitális térben mutatják meg, hogyan lehet közösen melódiát komponálni, hangszeres kíséretet gyártani (a hangszer legyen bár két kanál, egy furulya vagy a tenyerünk), ízekre szedni népdalokat, hangszínekkel zsonglőrködni és általában játszóteret csinálni a zenéből.

A Soharóza egy kísérleti kórus, amelyet 2008-ban alapított Halas Dóra karvezető. A Kiskomp alkotói műhely 2018-ban indult gyerekek számára; módszertana a Soharóza jól bevált közösségi kompozíciós eszközein alapul.

A Kiskomp online workshopot tartják: Eörsi Sarolta, Remes Zsófia, Tamási Borbála

 

ITT NÉZD ONLINE


18.00 CentriFUGA feat. Szűcs Dóra Ida (ONLINE FUGA közvetítés)

A 2013 őszén megalakult budapesti CentriFUGA Kortárs Zenei Műhely – Balogh Máté, Kedves Csanád és Tornyai Péter alapításával, Rajk Judit és a FUGA gondozásában –, az új magyar zenei törekvéseket, és alkalmanként annak összművészeti megfogalmazásait hivatott összefogni.

Az eredeti koncepció szerint a CentriFUGA koncertek negyedévente kerülnek megrendezésre, a FUGA Budapesti Építészeti Központban. E hangversenyek egyfajta számadésként mutatják be, az alapító tagok és más zeneszerzők aktuális alkotói tevékenységét. A törzshelyen lévő koncertek azonban kibővültek külső projektekkel is, így napjaink egy igen aktív és jelentős kortárs zenei csoportosulásáról beszélhetünk, eddig több, mint 70 koncerttel, többségükben ősbemutatókkal.

A műhelyhez természetesen előadók is tartoznak, és mint ahogyan az alkotók esetében, úgy az előadókat illetően is teljesen nyitottak a kapuk: a CentriFUGA bárkit szívesen lát, aki szeretne mélyebben belebújni, elmerülni az új zene fantasztikus világába, zegzugaiba. Igyekszik minél szélesebb körben mozgósítani a kortárs zene iránt érdeklődő, vagy éppen elhivatottságot érző fiatal magyar muzsikust és művészt.

A CentriFUGA feat. Szűcs Dóra Ida című koncert szintén egy társművészet bekapcsolásával történő esemény, amelyre a kortárs tánc, a mozgás jelenlétének tudatával komponáltak magyar szerzők új műveket, Szűcs Dóra Ida táncművésznek ajánlva.

 

Program

Horváth Márton Levente: Movements in one Movement ősbemutató
Tornyai Péter: Fosforesque
Kedves Csanád: Samo gledam ősbemutató
Bolcsó Bálint: Interior ősbemutató
Bali János: Scratch ősbemutató
Szőcs Márton: Dance souterrain ősbemutató
Balogh Máté: Wanderers Nachtlied II ősbemutató

 

Előadók

CentriFUGA
Szűcs Dóra Ida - tánc
Razvaljajeva Anasztázia - hárfa
Szatzker Zsanett - harmonika
Bán Máté - fuvola
Tornyai Péter - brácsa

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk