Hullámtörés - a Lázár tesók online lemezbemutató koncertje a Müpából

Hullámtörés - a Lázár tesók online lemezbemutató koncertje a Müpából

2021. január 21-én, csütörtökön 20.00 órától kerül sor a Lázár tesók Hullámtörés című lemezbemutató koncertjére a budapesti Müpa színpadán. A koncertet élőben online közvetítik.

 

Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár duója 1992-ben alakult, amikor Domokos után három évvel Ágoston is világra jött. Akkor még nem sejtették, hogy később Lázár tesók néven fognak együtt színpadra állni. Melankolikus, akusztikus, minimál hangszerelésű dalaikból 2020 őszén Hullámtörés címmel jelenik meg első nagylemezük, amelynek ez lesz az egyetlen budapesti lemezbemutató koncertje. Intim, családias, tesós és komoly hangulatú estet ígérnek.

Lázár Domokos és Ágoston az Esti Kornél alternatív rockzenéje és a Pegazusok Nem Léteznek bensőségesebb, érzékenyebb minimálpopja után a koncerten 2017-ben bemutatkozott Lázár tesók duóban akusztikusabb megszólalásra váltott: eleinte kétgitáros-énekes felállásban játszották zenekaraik dalait, valamint feldolgozásokat, de aztán remekül összecsengő énekük közös új szerzeményekre is inspirálta a párost. Az első dalok 2019-ben jelentek meg, 2020 őszén pedig érkezik a Hullámtörés című bemutatkozó album. Az egyetlen budapesti lemezbemutatón „egyszerre intim, családias, tesós és a dalok mélyrétegeihez illő komoly, az alanyiságot, a művészeti állítást emelő hangulat megteremtése” a cél, de a tematika is kijelöli a program irányát. „A melankolikus hangulat ötvöződik a letisztult formákkal, az ösztönös, világra kíváncsi, fiatal felnőttkor érzelmi töltöttségével” - ígérik a főszereplők, akik „fiatal, ám annál tehetségesebb, az újra való ösztönös generációs nyitottság egyszerre lelkes, érzékeny, önreflektív attitűdjét képviselő vendégzenészeket” hívtak maguk mellé a koncertre.

 

gitár, ének
Lázár Ágoston, Lázár Domokos

Közreműködők:

zongora, metalofon - Csernovszky Márk
cselló - Porkoláb Janka, Rátkay Áron

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk