Könnyűzenei online program a magyar kultúra napja alkalmából

Könnyűzenei online program a magyar kultúra napja alkalmából

2021. január 21-én, csütörtökön 11.00 órától lesz látható online a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezendő immár hagyományos könnyűzenei ünnepség a Budapest Music Centerből, az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program és a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) közös megemlékezése.

A fellépősor jól jellemzi a magyar könnyűzene sokszínűségét és fejlődését. A különböző kultúrákat dalaiban egyesítő a capella formáció, a Napfonat, az elektropopos The Anahit és a Hangfoglaló program induló előadói alprogramjába frissen beválasztott dalszerző-producer, Deva is látható lesz az egyórásra tervezett műsorban.

A Hangfoglaló program által támogatott zenekarok minikoncertjei között olyan személyek mondják el gondolataikat a könnyűzene és a magyar kultúra kapcsolatáról, akik valamilyen formában kapcsolódnak a programhoz.

Az első megszólaló Horváth Gergely, a Rádió Klasszik műsorvezetője, 2015 óta Hangfoglaló program kollégiumának tagja lesz; őt Kedves Péter zeneszerző, a Belau zenekar tagja követi, aki formációjával korábban a Hangfoglaló program támogatottja volt. A mostani fiatalok előtt járó generációt pedig ezúttal Gryllus Dániel zeneszerző, a Kaláka együttes tagja képviseli, akinek meglepetéssel kiegészülő gondolataival zárul a Hangfoglaló program és a KÖSZI idei, magyar kultúra napi eseménye.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk