Pozsgai Zsolt író-rendező 60 - születésnapi beszélgetés Gundel Takács Gáborral

2021. február 8-án, hétfőn 17.00 órától lesz látható a tavalyi Magyar Dráma Napján a pandémia miatt közönség nélkül videóra rögzített születésnapi beszélgetés Pozsgai Zsolt Balázs Béla-díjas drámaíró-, színházi és filmrendező-, forgatókönyvíróval, akinek beszélgetőpartnere Gundel Takács Gábor.

 

Hatvanadik életévét töltötte be 2020. szeptember 20-án Pozsgai Zsolt Balázs Béla-díjas magyar drámaíró, színházi és filmrendező, forgatókönyvíró. Kettős volt az ünnep, hiszen egy nappal később, szeptember 21-én ünnepeltük a Magyar Dráma Napját.

A filmrendező rendkívül termékeny pályafutást tudhat maga mögött. Több színháznak volt művészeti vezetője. Irodalmi és kulturális kiadványok közreműködője. Szindarabjainak, filmjeinek, rendezéseinek és nem utolsósorban díjainak, kitüntetéseinek sora első olvasásra befogadhatatlan. Sokan talán azt sem tudják, hány és hány fesztiváldíj, kitüntetés hozott számára és Magyarország számára külföldön is elismerést. Legutóbb a Los Angeles-i Acting Awards Festival-on Megszállottak című filmje a legjobb színészi csapat díját hozta el, a San Franciscó-i Pixel GARAGE nemzetközi filmfesztivál forgatókönyv-szekciójában pedig múlt év végén fődíjat nyert a Holt szél és Bond és Klód című alkotása is.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk