Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Cziffra Fesztivál díjazottjai online koncertje

Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Cziffra Fesztivál díjazottjai online koncertje

2021. február 15-én, hétfőn 19.30-tól folytatódik a Cziffra Fesztivál a Fölszállott a páva variációi a Kárpát-medencéből című online műsorral.

Színpadon Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Cziffra Fesztivál díjazottjai.

 

Pál István Szalonna zenekaralapítóként, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetőjeként és hangszerkészítőként a Kárpát-medence zenei világának továbbéléséért dolgozik. Bandájával bejárta a világot, a legkisebb falvakban és a legnagyobb városokban ugyanazzal az elkötelezettséggel lépnek fel. Sikereik a magyar népdal sikerei is.

Most klasszikus zenész kollégáikkal, a Cziffra Fesztivál díjazottjaival állnak színpadra, hogy bemutassák a „tiszta forrást” Somogytól Kalotaszegig, Máramarostól a Felvidékig, és azt, ami ebből született Bartók és Kodály íróasztalán. Hidat vernek az árok fölé, amely a népzenét a műzenétől elválasztja.

 

Közreműködik:

Horti Lilla (ének)
Kállai Ernő (hegedű)
Kovács Gergely (zongora)
Nyitrai Tamás (hegedű)
Pál Eszter (ének)
Pál István Szalonna és Bandája
Pálházi Bence (hegedű)
Pusker Júlia (hegedű)
Balázs János (zongora)

Műsorvezető: Becze Szilvia

 

Műsor:

Bartók: Hegedű duók 37,26 – Somogyi muzsika (Pusker Júlia, Kállai Ernő, Pál István Szalonna és Bandája, Nyitrai Tamás, Pálházi Bence)
Bartók: Hegedű duók 36 – Dudanóták felvidékről (Kürti Muzsika) (Pusker Júlia, Kállai Ernő, Pál István Szalonna és Bandája, Nyitrai Tamás, Pálházi Bence)
Édesanyám rózsafája (Kalotaszegi muzsika Bartók körösfői gyűjtése alapján) (Pál Eszter, Pál István Szalonna és Bandája, Nyitrai Tamás, Pálházi Bence)
Kállai kettős népzenei dallamai (Horti Lilla, Pál Eszter, Pál István Szalonna és Bandája, Nyitrai Tamás, Pálházi Bence)
Kodály: Székely fonó (részlet), székelyföldi muzsika (Horti Lilla, Kovács Gergely, Pál István Szalonna és Bandája, Nyitrai Tamás, Pálházi Bence)
Bartók: Hegedű duók 35, 32 – A máramarosi ruszinok és románok muzsikája (Pusker Júlia, Kállai Ernő, Pál István Szalonna és Bandája, Nyitrai Tamás, Pálházi Bence)
Bartók: 1. rapszódia (Kállai Ernő, Kovács Gergely) ***
Bartók: 2. rapszódia (Pusker Júlia, Pál István Szalonna, Kovács Gergely)
Kodály: Galántai táncok dallamainak forrásai – felvidéki muzsika (Pál István Szalonna és Bandája, Nyitrai Tamás, Pálházi Bence)
Bartók: Gyermekeknek 1., 2. sorozat (Pál Eszter, Kovács Gergely)
Bartók: Hegedű duók 17, 18 – Muzsika a felső-Tisza vidékéről (Pusker Júlia, Kállai Ernő, Pál István Szalonna és Bandája, Nyitrai Tamás, Pálházi Bence)
Bartók: Román népi táncok (Pusker Júlia, Pál István Szalonna és Bandája, Nyitrai Tamás, Pálházi Bence)
Liszt: 14. magyar rapszódia – A kor népzenei leképződései (Balázs János, Pál István Szalonna és Bandája)

 

NÉZD ÉLŐBEN ITT

ATEMPO.sk