Lőrincz P. Gabriella – Kortársak zenei kísérettel online

2021. február 16-án, kedden 20.00 órától folytatódik a Kortársak zenei kísérettel, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 Hajó sorozata. Ezúttal Lőrincz P. Gabriellával Horváth László Imre beszélget.

 

Lőrincz. P. Gabriella az Irodalmi Jelen Költészeti Díjával kitüntetett költő, író, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet munkatársa, valamint a Magyar Írószövetség elnökségi tagja. Alkotói tevékenysége mellett aktív szerepet vállal a határon túli kulturális élet gazdagításában is, munkájáért az Anyanyelvi Konferencia oklevéllel tüntette ki.

Első önálló verseskötete 2009-ben jelent meg Karcok címmel, majd a megjelenések sorát a kárpátaljai gondolatvilágot bemutató 2012-es Fény-Hiány, valamint a 2016-os kiadású Szürke kötetek folytatták. Írásait több anyaországi és külhoni folyóirat is szerepeltette, számos versét fordították le ukrán, angol és szerb nyelvre. Legutóbb 2018-ban publikált; régi és új verseinek gyűjteményét Átszállás címmel szedte csokorba. A kötetet így illeti Falusi Márton: “Mintha ebben a kötetben az amerikai író zsolozsmákból, spirituálékból táplálkozó ritmusa sűrűsödne versekké. Zaklatottság és áhítat feszültsége szikráztatja föl az energikus mondatokat. A személyes vallomás egyetemes rangra jut; a beszélő sorsa a mi sorsunk is: nincs hová hátrálnunk többé.”

Az estet Dj Lee n'gum színesíti vizuállal, a zenei aláfestésről a crossover sorozat rezidens zenekara, az ATMO gondoskodik.

A zenekar tagjai:

Usztics Péter - gitár
Antal Gábor - billentyű
Gyarmati Gábor - basszusgitár
Baki József - dobok

 

https://www.youtube.com/watch?v=bHsMBAp_Liw

 

ATEMPO.sk