Kvartett otthonra - Liszt-kukacok Akadémiája online

2021. február 21-én, vasárnap 11.00 órától indul a Liszt-kukacok Akadémiájának online matinékoncert-sorozata Kvartett otthonra címmel a budapesti Zeneakadémiáról.

Kamaraműveket hallhatunk a 18. századi udvarok és 19. századi szalonok világából, közreműködik a Kökény vonósnégyes és Ács Dominika fuvolán, mesélő Mona Dániel.

 

Műsor:

Haydn: 45. (A-dúr) vonósnégyes, Hob. III: 60 – 3. Menuetto
Haydn: 62. (C-dúr) vonósnégyes, Hob. III:77 („Császár”) – 2. Poco adagio, cantabile
II. (Nagy) Frigyes: 3. (C-dúr) fuvolaverseny – 1. Allegro
Mozart: 14. (G-dúr) vonósnégyes, K. 387 („Tavasz”) – 4. Molto allegro
Mellish: Drink to Me Only with Thine Eyes
Reicha: D-dúr fuvolanégyes, op. 98/3 – 4. Finale. Allegro

Közreműködik:

Kökény Vonósnégyes: Kökény Eszter, Dósa Csenge (hegedű), Görbicz Fülöp (brácsa), Tomasz Máté (cselló)
Ács Dominika (fuvola)
Mesélő: Mona Dániel

 

A börze egy csodálatos és izgalmas hely, ahol mindenki megtalálja, amit keres. Ahol megy a cserebere, ahol előbb-utóbb mindenre lesz megoldás. A börze színes, változatos és nyüzsgő. Akárcsak a Zenészbörze, vagyis a Liszt-kukacok Akadémiájának tavaszi évada. A Zeneakadémia ifjúsági sorozatának vadonatúj előadásain Mona Dániel zenetörténész bemutatja, milyen sokféle zenésztípus létezik, és kinek mi a „feladata” a zenei világban; kit hol, milyen közegben találhatunk meg.

Elsőként a kamarazenéé lesz a főszerep A kamarazenében mindössze néhány zenész vesz részt – se nem szólisták ők, se nem zenekari tagok. Mire valók? Hova valók? Hol zenéltek ők régen? A matinén megidézzük a 18. századi nemesi udvarok világát és a főúri ünnepségek muzsikáit, valamint a 19. század, az ún. romantika szalonkultúráját, a meghitt házi muzsikálások hangulatát és zenéit. Mindehhez csupán öt kiváló, egymásra nagyon figyelő zenészre lesz szükségünk.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk