Covid fan tutte - a Finn Nemzeti Opera előadása online

Covid fan tutte - a Finn Nemzeti Opera előadása online

2021. március 3-án, szerdán 16.00 órától zenés filmklub lesz Bársony Ágival. Ezúttal a Covid fan tutte: A koronavírus sújtotta tavasz jelenetei című abszurd komédia lesz látható 100 percben a Finn Nemzeti Opera előadásában.

 

2020 tavaszán a Finn Nemzeti Opera kénytelen volt lemondani meghirdetett Wagner előadását a járvány miatt. Amikor a nemzetközi határok lezárultak, Esa-Pekka Salonen és Karita Mattila világhírű finn művészek, akik mindketten az USA-ban élnek, képtelenek voltak visszatérni otthonukba. „Humor nélkül nehéz lett volna átvészelni ezeket a rendkívüli időket” - fogalmazott Karita Mattila. Ekkor határozták el, hogy Mozart Cosi fan tutte című operáját átdolgozva készítenek egy szatirikus operát, ami címéhez híven (Mind így csinálják) bemutatja, milyen problémákat okoz a járvány kezelése világszerte, és hogy mennyire ugyanazokkal a kihívásokkal szembesülnek az ezzel foglalkozó tudósok és állami alkalmazottak. Az eredmény: kellemes szórakozás, élvezetes humorral, nagyszerű muzikalitással előadott paródia, melyben elkerülhetetlenül magunkra ismerünk.

 

Zeneszerző - nagyrészt W.A. Mozart
Szövegkönyv - L. D. Ponte helyett Minna Lindgren

Szereposztás:
A közönségszolgálat vezetője: Sanna-Kaisa Palo
Despina: Karita Mattila
Fiordiligi: Miina-Liisa Värelä
Don Alfonso: Tommi Hakala
Dorabella: Johanna Rusanen
Ferrando: Tuomas Katajala
Guglielmo: Waltteri Torikka
Mouzart: Ylermi Rajamaa
Covid vírus: Natasha Lommi
Jeltolmács: Outi Huusko

Díszlettervező: Mark Väisänen
Jelmeztervező: Erika Turunen
Koreográfus: Riikka Räsänen
Közreműködik a Finn Nemzeti Opera ének- és zenekara
Karmester: Esa-Pekka Salonen
Rendező: Jussi Nikkilä

 

A filmklubról

A filmklub immár 14 éve jelentkezik a Bálint Ház Salom Klubjában, havi rendszerességgel. Minden alkalommal egy adott komolyzenei téma kulisszatitkaiba avat be minket a klub programtartója, Bársony Ágnes zenei szerkesztő.

 

BEJELNTKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

Meeting ID: 833 6745 4856
Passcode: 5781

ATEMPO.sk