Nemzetközi-e a magyar jazz? - online kerekasztal pódiumbeszélgetés

2021. április 28-án, szerdán 18.00 órakor a Nemzetközi Jazznap alkalmából Harcsa Veronika, Borbély Mihály és Szalóky Béla beszélget a magyar jazz nemzetközi és hazai érvényesüléséről.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

Nemzetközi Jazz nap alkalmából a magyar jazz nemzetközi összefüggésben kerül terítékre: hova soroljuk/sorolják a magyar jazzt? Feltéve persze, hogy van ilyen, hiszen a jazz az első hangtól és kezdeteitől fogva a zeneművészet igazán nemzetközi ága, de azért a magyar kultúrában is otthonra lelt éppen száz éve. Felvetésünkkel arra is utalunk, hogy bízunk benne: a zenei élet is hamar visszatérhet a járvány előtti kerékvágásba, elindul a hazai és országok közötti koncertturnék sora.

Az a három előadóművész, egyben zeneszerző és zenekarvezető, akiket ezirányú tapasztalataikról faggatunk, különböző generációkat, eltérő műfaji-esztétikai irányokat képviselnek, de közös bennük, hogy a magyar jazz, sőt, általában a magyar zene hírnevét külföldön is nagy sikerrel öregbítették. Harcsa Veronika és Szalóky Béla legalább 25-25 országban koncertezett már, a Vujicsics tagjaként Kossuth-díjas Borbély Mihály pedig vagy már 50-ben. Az énekesnő Harcsa Veronika a pop és a klasszikus zene felé is nyitott, a szaxofonos Borbély Mihály az etnojazz és a népzene, a trombitás Szalóky Béla pedig az old-timer, swing és modern jazz stílusok avatott képviselője.

 

Közreműködnek

ZIPERNOVSZKY KORNÉL
HARCSA VERONIK
BORBÉLY MIHÁLY
SZALÓKY BÉLA

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk