Bábel lelkei - Ohnody online koncertje (Hey June! fesztivál)

Bábel lelkei - Ohnody online koncertje (Hey June! fesztivál)

2021. június 5-én, szombaton 20.00 órától Hegyi Dóri, azaz Ohnody ad online koncertet Bábel lelkei címmel a Hey June! fesztivál keretében.

 

Hegyi Dóri Ohnody nevű összművészeti projektjével a 2020-as év egyik leginnovatívabb magyar nagylemezét adta ki, amelyet 2021-ben máris követ a következő album. A tavalyi Egy igaz szerelem című, végig magyar nyelvű dalokat tartalmazó artpopos bemutatkozó anyag után a második, készülő albumának témáját többek között a verbális kommunikáció korlátai adják. A két LP dalai élő zenekarral, konceptkeretbe foglalva szólalnak meg Ohnody vizuális világához igazodó tánckoreográfiával.

Hegyi Dóri vendégénekesként (Belau, mïus) tette le névjegyét, majd 2017 óta Ohnody néven ad ki akusztikus és elektronikus hangokat, folkot és darkpopot ötvöző művészi popdalokat, amelyek eleinte angolul, majd magyarul szóltak spirituális és pszichológiai témákról. Ohnody szabályokat magáról ledobó éneklési és kiejtési stílusa összetéveszthetetlenül egyedi, szabad folyású szövegvilágában személyes szűrőn át is univerzális témák jelennek meg, ösztönös előadása pedig érzelmeket vált ki a hallgatóból. Mindezt támogatja a projekt lemezborítón, klipekben, játékosan teátrális koncerten érvényesülő erős vizualitása is.

A 2021-ben megjelenő nagylemez az első anyaghoz hasonlóan konceptkeretben születik, csak míg a bemutatkozás a szerelem hét stációját mutatta be, addig a folytatás a verbális kommunikáció korlátairól szól, arról, hogy a tiszta érzelmeket mennyire nehéz szavakba átültetni. Ehhez illik, hogy több dal is olyan nyelven íródott, melyet a szerző egyébként nem beszél. A koncert a két lemez anyagából húz dramaturgiai ívet, amelyet Jurák Bettina táncművész koreográfiája tesz teljessé.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk