TáncszinházOn: Fig Ht - a Frenák Pál Társulat előadása online

TáncszinházOn: Fig Ht - a Frenák Pál Társulat előadása online

2021. július 6-án, kedden 20.30-kor a Frenák Pál Társulat előadását láthatjuk a TáncszinházON sorozat keretében Fig Ht címmel.

 

A FrenÁk Társulat és az R_ Társulás (az előadóművészek alkotói munkájának részvételével – közös alkotói platform) új kreációjának tematikáját a 2020-as év világot megrázó új kihívása inspirálja, hisz a FrenÁk koncepciókban és elképzelésekben örökös kérdés megtalálni a kiutat egy zárt és látszólagos lehetetlen helyzetből. Az előadás árnyéklenyomata annak, hogy az ember egy belső figyelemmel hogyan küzdheti át magát az őt behatároló társadalmi problémákon, és minden egyes egyén belső hite, küzdelme – még ha individuális szinten történik is –, hogyan képes a társadalmi létet felemelni. Ezért is koncentrál az alkotói munka az egyéni személyes tapasztalatokra, és halad valós, megélt események nyomán, majd emelkedik el egy absztrakt nyelvezettel, egy új, vizionális pozitív létbe, hogy reményt és perspektívát nyithasson a nézőben és önmagunkban egyaránt, miközben mindenki érzete nyomon követheti a közvetett vagy közvetlen lenyomatok hatását. FrenÁk egy új kompozícióban idézi meg idén negyven éves munkásságának esszenciális elemeit; a látvány kontrasztba hozza a nyers valóság és egy vizionális, látomásszerű lebegés érzetét, a függesztések újszerű használatával. A munkafolyamatban résztvevők experimentális élményeiből megszülető érzetei remélhetőleg visszhangra találnak a közönség lelkében, hisz a Fig_Ht mindannyiunk küzdelméről szól, és mindazokról, akiket elvesztettünk, s akiket a színpadon lebegő testek idéznek meg, látomásszerű csodálatos pillanatokban.

 

Közreműködők

Alkotók és előadóművészek - Esterházy Fanni, Eoin Mac Donnncha, Keresztes Patrik, Maurer Milán, Théo Pendle, Vasas Erika
Esztétikai tanulmányok és filozófiai források - dr. Horváth Nóra
Zenei szerkesztés - Halász Gábor
Hang - Fekete Mátyás
Fény - Pető József
Gépész - Filep Balázs
Színpadtechnika - Zoltai György
Színpadkép - Victoria Frenak
Jelmez - Henez Mariann
Maszk - Majoros Gyula
Produkciós asszisztens - Németh Tamás
Videó - Ofner Gergő
Koreográfia - R_ Társulás
Koncepció - FrenÁk

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk