Háry, a 70kedő Obsitos - a Kuttyomfitty Társulat előadása Somorján

Háry, a 70kedő Obsitos - a Kuttyomfitty Társulat előadása Somorján

2021. október 9-én, szombaton 10.00 órától mutatja be a Kuttyomfitty Társulat a Háry, a 70kedő Obsitos című új előadását Somorján, a Városi Művelődési Központban.

Belépő 6 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Háry, a 70kedő obsitos színre lép – Dobsa Tamás a 10 éves Kuttyomfitty Társulat kulisszatitkairól

OTT JÁRTUNK: Új bemutatóval és a Rackák muzsikájával ünnepelt a 10 éves Kuttyomfitty Társulat (FOTÓK) 

 

Háry János történetét sokan ismerik, már ha hinni lehet a leírtaknak és a hallottaknak. Kodály Zoltán Háry című daljátékának köszönhetően ismerhetjük, mely az iskolák 5-es tankönyvében is megtalálható. Sokunkban élnek a jól ismert dallamok, mint pl. Sej, Nagyabonyban csak két torony látszik... A daljátékkal ellentétben a Társulat visszatért az alapműhöz, Az obsitos című elbeszélő költeményhez, melyet Garay János 1843-ban vetett papírra.

Háry, a 70kedő obsitos című interaktív színpadi műsor a nagyotmondó katona hihetetlen történetei felhasználásával és kiszínezésével. A mű eredeti szövegének, népi dallamokkal való előadásával, pazar táncokkal, látványos díszletekkel és sok-sok humorral lett fűszere.

 

Szereplők

Dobsa Fodor Mónika
Dobsa Tamás

Alkotók

Rendezte: A Kuttyomfitty Társulat
Dramaturg: Dobsa Tamás
Díszlet: Milán Szlivia és Dobsa Tamás
Jelemzek és kosztümök: Pajor Erzsébet
Felvételről kísér: Németh Dénes és zenekara
Bábok: Juhász Zsuzsa

ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András