Reptében - folytatódnak a Thália Táncestek a Góbi Rita Társulattal Kassán

Reptében - folytatódnak a Thália Táncestek a Góbi Rita Társulattal Kassán

2022. május 5-én, csütörtökön 18.00 órakor folytatódik a Thália Táncestek sorozat Kassán. A 2021/2022-es évad következő meghívott vendége a Góbi Rita Társulat, akik a Reptében - Mikromozgások kinagyítva című előadásukat mutatják be a Thália Színház Márai Stúdiójában.

Belépő 3 euró, a Muzsikás koncerttel egyben csak 5 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

„Nem az a fontos, hogy a madár hányat csap szárnyával, hanem hogy íveljen!” /Pilinszky János/

A ’már nem itt’ és a ’még nem ott’ köztes állapotának – a tiszta tánc eleven közegének – ad teret Góbi Rita szólóelőadása, amely az átmenetek és a metamorfózisok világába kalauzol. Ehhez a produkcióhoz készített zenét Szegő Dávid, aki különleges morzejelekkel, akusztikus, elektronikus és repetitív zörejhangokkal ad tájékozódási pontokat a minimalista eszközökből építkező tánchoz, a teljes értékű színpadi jelenléthez.

Az előadás felkerült az Aerowaves Twenty18 legjobb 20 európai kortárstánc előadásainak listájára. Olyan díjakkal jutalmazták, mint a 2017-es évad legjobb kortárstánc előadásáért járó Lábán Rudolf-díj, az újvidéki Infant Festival legjobb előadásának odaítélt díj 2018-ban, valamint a valenciai Festival 10 Sentidos különdíja 2017-ben.

 

Alkotók

Tánc és koreográfia: Góbi Rita
Zene: Szegő Dávid
Fénytervezés: Pavla Beranová (CZ) Fénytechnikai asszisztens: Kovács Béla
Jelmeztervező: Sinkovics Judit

 

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Piti Marcell