Közönség kell! - formabontó talkshow közismert színészekkel Kassán

2022. május 21-én, szombaton 17.00 órától Közönség kell! címmel formabontó talkshowra kerül sor közismert színészekkel Kassán, a Löffler Múzeumban.

Közreműködik Varga Anikó, Nádasdi Péter és Havasi Péter. Az est házigazdája Köteles Szabolcs.

Filmes és színházi szerepek. Sikerek, és bukások. Vicces történetek, és bulvár hírek. Interakció, és közös gondolkodás.

A belépés ingyenes, becsületkassza ajánlott. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Varga Anikó a gömöri Kiskálosán nevelkedett. A tornaljai gimnázium elvégzése után a Thália Színház alkalmazottja, majd felvételt nyert a pozsonyi Színművészeti Főiskolára. Játszott a pozsonyi Radošinské naivné divadlo-ban és a Szlovák Nemzeti Színházban. Tíz éven keresztül a budapesti Bárka Színház társulatának a tagja. Magyarországi évei alatt játszott az HBO-n futó Társas játék, vagy az M1-en a Haction és a Hajónapló című sorozatokban. Emellett Szlovákiában is feltűnt: Profesionáli, Ordinácia v ružovej záhrade, Tajné životy, Kukučka. Visszatelepülésé után az 1890 című sorozat Žofia Wisniewska grófnő szerepében országos hírnévre tett szert. 2018 óta a Markízán futó Sestričky (Nővérkék) sorozatban Táňa Šoltýsová szerepét alakítja. A sorozatokon kívül filmekben is szerepel. A karrierje elején a Baščovanský a zať című tévéfilmben Benkő Géza partnereként láthattuk. Majd jött a többi felkérés: Definice lásky, Láska na vlásku, Eva Nová, Spievankovo a kráľovná Harmónia, Tlumočník (Jiří Menzel főszereplésével), Budiž světlo, O léčivé vodě. Az STV néhány hete mutatta be a Pošta pani Kolníkovej című filmet, amelynek címszereplőjeként egykori kolléganőjét alakította. A Kassai Thália Színház társulatának tagja, ahol Grace és Gloriában Kövesdi Szabó Mária partnereként láthatjuk, valamint A Noszty fiú esete Tóth Marival Málijaként, de játszik az Imádlak Bakker! -ben is.

 

Nádasdi Péter Királyhelmecen született, a helyi magyar gimnáziumban érettségizett, majd Pozsonyban a Színművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait. Alapítója a Waterfall (később Semi Holsen) zenekarnak. Szlovákia szerte a Búrlivé víno sorozat által lett ismert. Egyik legjelentősebb filmszerepe Jancsi a Barackliget (Marhuľový ostrov) című alkotásban, ahol többek között Mokos Attila, Tóbiás Szidi és Cserhalmi György voltak a partnerei. Peter Bebjak 2011-es opusza után sorra kapta a filmes felkéréseket: Miluj ma alebo odíď, Babie leto, Dukla 61, Zátopek, Iná svorka. A Lépés a sötétbe (Krok do tmy) című filmben nyújtott alakításáért az Igric-gálán díjat kapott. A mozikban idén októberben tűnik fel legközelebb a Služka (Szolgáló) című romantikus történelmi filmben. Mostanában a Markízán futó Pán profesor (A tanár) című sorozatban Igor Smatana szerepében láthatjuk leggyakrabban. A Kassai Thália Színház társulatának tagja, ahol A Noszty fiú esete Tóth Marival címszereplője, de játszik a Parasztoperában és az Imádlak Bakker!-ben is.

 

Havasi Péter Kassán született, a helyi magyar gimnáziumban érettségizett, majd a pozsonyi Színművészeti Főiskolán diplomázott. A főiskola után a Thália Színházban folytatta a pályafutását, később szabadúszó lett. Játszott Dunaujvárosban, Salgótarjánban, a váci Dunakanyar Színházban, és a kassai Na próne színház előadásaiban. Jelenleg a Déryné Társulat tagja, mellette egy kassai művészeti konzervatóriumban színészmesterséget oktat. Több filmben és sorozatban is szerepelt, például a Rex szlovák verziójában, a Susedia és Horná dolná sitcomokban valamint a Mesto tieňov krimisorozatban. Pályája elején Viktor Csudai Veľký Rešpekt-jében tűnt fel. 2017-ben emlékezetes alakítást nyújtott a Peter Bebjak rendező által jegyzett Čiara (A határ) című film menekült szerepében. A JOJ televízió néhány napja tűzte műsorra az Ultimátum című minisorozatát, amelyben egy bűnügyi technikust alakított.

ATEMPO.sk