Mátyás sípja – a Komáromi Jókai Színház zenés mesejátéka - Petőfi-Tompa Országos Seregszemle Érsekújvárban

Mátyás sípja – a Komáromi Jókai Színház zenés mesejátéka

2022. május 26-án, csütörtökön 11.00 órától lesz látható Mátyás sípja címmel a Komáromi Jókai Színház zenés mesejátéka Érsekújvárban, a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetének székházában, a Petőfi-Tompa Országos Seregszemle keretében.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A Kor-Zár együttes és vendégeik koncertje - Petőfi-Tompa Országos Seregszemle Érsekújvárban

Petőfi-Tompa Országos Seregszemle Érsekújvárban

 

A népi megfigyelések szerint a madarak a hosszú téli némaság után február 24-én, Mátyás napján kezdenek el újra énekelni. Jégtörő Mátyás ezen a napon osztja ki a madaraknak a sípokat és a szűre ujjából kiereszti a tavaszt. Mátyás a szokott időben megérkezik az erdőbe, hogy kifaragja a sípokat a madaraknak. Ám az erdőben él a rémséges Bákász, aki gyűlöli a madárdalt, ezért fondorlatos tervet eszel ki: elrabolja Mátyás sípjait és az erdő fő dalnokát, Filomént, a fülemülét. Madárcsicsergés nélkül nincs tavasz, a tél marad az úr. Vajon sikerül-e Mátyásnak kiszabadítani Filomént és visszaszerezni a sípokat? Lesz-e idén tavasz vagy a tél marad az úr?

 

Szereplők

Holocsy Krisztina
Bernáth Tamás

Zenei munkatárs: Pálinkás Andrássy Zsuzsanna
Koreográfus: Dunaveczki Éva m. v.
Díszlet- és jelmeztervező: Árva Nóra m. v.
A rendező asszisztense: Balázsy László
Írta és rendezte: Garajszki Margit

ATEMPO.sk