A Hajdu Klára Quartet karácsonyi koncertje Bodrogkeresztúron

2019. december 7-én, szombaton 19.00 órától a Hajdu Klára Quartet Karácsonyi koncertjére kerül sor a Keresztúri esték sorozat keretében Bodrogkeresztúron, a Henye Borbárban.

Belépő 1000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. A jazzma.hu, az egyetlen magyar jazz portál olvasói 2018-ban újra az év énekesnőjének választották. Énekelt már többek között New Yorkban, Ottawaban, Torontoban, Osloban, Párizsban, Londonban, Glasgowban, Rómában, és folytathatnánk a sort.

Saját quartetjét 11 éve alapította. Eddig két lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott. Dalaikat a magyar jazz csatornák mellett már holland és német országos rádiók is műsorukra tűzték. 2013-ban jelent meg első albumuk "Come with me" címmel, rajta saját szerzemények mellett kortárs jazz darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival.

2015-ben mutatták be teltház előtt "Plays Standards Dedicated to Chet Baker" című lemezüket, amellyel a legendás jazztrombitás emlékének adóznak. A korongon Chet Baker kompozícióit, és az általa híressé lett jazz standardeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével. A szakma "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölte az albumot 2017 elején.

2019 megújulást hozott a quartet életébe, hiszen a nagyszerű Cseke Gábor lett a zenekar zongoristája.

Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, hiszen "You're Gonna Rise" című legújabb szerzeményét, amelyet Szakonyi Milánnal hangszerelt, a Dal2019 szakmai zsűrije beválogatta a legjobb 30 dal közé.

Idén októberben megjelent Klára első magyar nyelvű saját szerzeménye, a "Nyár" amelyben Szakonyi Milán gitáron és Fekete-Kovács Kornél szárnykürtön közreműködött.

Ezen az estén eddig megjelent dalaikból válogatnak és karácsonyi örökzöldekkel is kedveskednek majd a bodrogkeresztúri közönségnek.

 

A Quartet tagjai

Hajdu Klára - ének
Cseke Gábor - zongora
Soós Márton - nagybőgő
Cseh Balázs - dob

ATEMPO.sk