A Last Blues Band koncertjével indul a 10 éves Lehár Nyár sorozat Komáromban

A Last Blues Band koncertjével indul a 10 éves Lehár Nyár sorozat Komáromban

2022. június 26-án, vasárnap 18.30-tól a Last Blues Band ad koncert a komáromi Tiszti pavilon udvarán.

Ezzel a koncertel indul útjára a 10 éves Lehár Nyár programsorozat.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

Trióként folytatja a Last Blues Band

LAST BLUES BAND

Az redetileg 5-tagú, klasszikus felállású formáció 2020-ban a pótolhatatlan szerzőtárs és zongoristájuk Sárközi Imre tragikus halála után áthangszerelte a szerzeményeit, akusztukus hangzásban, trióban folytatja tovább, ami nagyon nehéz döntés és nagy feladat volt.

A Last Blues Band zenekar eredetileg 1991 ben alakult, Tornóczi Tibor egyike volt az alapító tagoknak, illetve frontembere, de ennyire nem megyünk vissza a történetben.
2018 tavaszán Tibor újraélesztette a zenekart, 4 év kihagyás után. A régi formációból egyedül ő maradt (ének, szájharmonika). Keresett maga mellé felvidéki, tapasztalt és tehetséges zenészeket, és felélesztette, újra indította a zenekart. Így sikerült összehozni egy Farkasd, Ifjúságfalva, Gúta, Ímely tengelyen működő fiatal, lendületes csapatot.
Lassan összerázódtak, pár klasszikus Last Blues Band szerzemény feldolgozása után elkezdtek saját dalokat írni, aminek a gyümölcse 2018 novemberére be is ért, amikor studióba tudtak vinni 6 saját dalt, azzal a céllal, hogy be tudák mutatni a zenekar arculatát.

Nem egy tipikus ortodox blues zenét játszó zenekar. Zenéjükben elegyedik a blues, dzsessz, swing, funky, rock & roll, rock, de egyéb zenei stílusok is felfedezhetőek. Ez várható is volt, mivel a zenekar szinte mindegyik tagja más zenei irányzatú vonalon dolgozott idáig. De erről felesleges írni, hallani kell.

Zenéjük elég széles réteget meg tud szólítani, 1-töl 99+ éves korig. Nem az a bizonyos rossz értelemben vett „réteg“ zene. Kizárólag magyar nyelven énekelnek.
Saját szerzeményeiket adják elő, Sárhelyi Erika, Szoó Virág ill. Székely-Máté László kortárs magyarországi költők versei nagy ihletet adtak a zenekarnak, szinte futószalagon folytak verseik megzenésítései.

A zenekar az első nyilvános szereplésén, a 2019 április 5-7-én megrendezett József Attila Vers-Dal Fesztiválon elnyerte a legjobb megzenésítésért járó fődíjat.

 

A zenekar tagjai:

Domján Ádám – elektro-akusztikus gitár, basszusgitár
Tóth Marián – elektromos gitár
Tornóczi Tibor – ének, szájharmonika

ATEMPO.sk