Trianon 103 - autós-motoros felvonulás és a KerecseN koncertje Párkányban (részletes program)

Trianon 103 - autós-motoros felvonulás és a KerecseN koncertje Párkányban (részletes program)

2023. június 3-án, szombaton 10.00 órai kezdettel szervezik meg a Trianon 103 című autós-motoros felvonulást Dunaszerdahely és Párkány között.

Az útvonal a következő településeket keresztezi: Dunaszerdahely, Hegyéte, Albár, Alistál, Nagymegyer, Bogya, Tany, Komárom, Izsa, Pat, Dunaradvány, Dunamocs, Muzsla és Párkány.

A dunaszerdahelyi gyülekező és egyházi áldást követően immáron Párkány városában folytatódik a megemlékezés: lesz szavalás, hagyományőrző bemutató, megemlékező beszédek, majd az egész programot a felvidéki folk-rock-blues-metal együttes, a Kerecsen koncertje zárja.

A dalaik világa az őserő, a múlt-jelen gondolatisága, a magyarság lelkivilágát érzékeltető öröm -bánat tükröződése egy zenei komplexitásban. A dalok rock zenei alapokra épülnek, színes hangszereléssel, hard rockos, metálos. bluesos, pszichedelikus, stoner, acid, progresszív és folkos (archaikus magyar népzenei) hatásokkal.

Az együttes 2004-ben alakult Révkomáromban, tagjai pedig Varga Zsolt (ének, gitár), Ferusz Krisztián (basszusgitár), Hatala Jani (dob), Rózsás Attila (gitár), Farkas Bianka (ének, vokál, hegedű), Farkas Bernadett (ének, vokál, akusztikus-és ritmusgitárok).

A vonulókat matrica, a gyermekeket nemzeti kifestő illeti meg. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az autós és motoros felvonulásra.

 

Program

10.00 Gyülekező /Dunaszerdahely, a Csallóközi Múzeum előtti Trianoni Országzászlónál/
10.45 Köszöntő, egyházi áldás, a magyar- és a székely himnusz /Dunaszerdahely, a Csallóközi Múzeum előtti Trianoni Országzászlónál/
11.00 Indulás
13.00 Harangzúgás, köszöntő beszédek /Párkány, a Városháza előtti Szabadság téri park/

Közreműködnek

Dalbéli emlékezés - Balázs Luca, Hugyec Zsófia, Vox Canto Tanoda növendékei
Wass Albert: Adjátok vissza hegyeimet! - Nagy H. Tamás, a Klapka György Helytörténeti Társaság elnöke
Hagyományőrző bemutató - Karikás Ostor Hagyományőrző Egyesület
Megemlékező beszéd - Samu István
Himnusz, Székely Himnusz
KerecseN

ATEMPO.sk