Összetartozás Tánca Komáromban Korpás Évával és a Pósfa zenekarral

Összetartozás Tánca Komáromban Korpás Évával és a Pósfa zenekarral

2023. június 4-én, vasárnap 15.45-től a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezik meg másoik alklalommal az Összetartozás Tánca rendezvényt a komáromi Klapka-téren.

1500 gyermek ropta az Összetartozás Táncát a komáromi Klapka téren – OTT JÁRTUNK + FOTÓK

A kezdeményezéshez Felvidék mellett idén már a Kárpát-Medence több pontja is csatlakozik és egyazon órában ugyanazokat a táncokat táncolják, ugyanazon énekeket énekelik, amelyek nemzedékeknek voltak meghatározó táncai, énekei.

A bemutató elsődleges célja, hogy a tánc erejével hirdesse határokon innen és túl, a nemzeti összetartozás, a magyar összefogás és szolidaritás fontosságát, mely kizárólagos záloga lehet jövőbeni megmaradásunknak és gyarapodásunknak szülőföldünkön.

 

Összetartozás Tánca

 

A központi számos intézményből vonulnak ki a gyerekek, fiatalok, hogy együtt táncoljanak és énekeljenek majd Korpás Éva népdalénekes A pozsonyi sétatéren című összeállítására.

2023-ban a Pósfa zenekar fog kísérni, illetve talpalávalót húzni. Közreműködik még Lakatos Áron (hegedű), Hegedűs Luca (cimbalom), valamint Szabó Júlia, Zsoldos Viktória, Pákozdi Dorina, Fodor Borbála, Fodor Villő, Babos Luca, Kányai Franciska, Szeles Chloe, Kopsa Boglárka és Vörös Orsolya énekesek.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Bárány János / ATEMPO.sk