Gömöri Folklórfesztivál a Fitos Dezső Társulattal és a Borostyán Néptáncműhellyel

2023. augusztus 24-e és 26-a között rendezik meg a 49. Gömöri Folklórfesztivált gazdag programmal Sajóréde községben.

A műsorban fellépnek a Borostyán Néptáncműhely tánccsoportjai, a Sajó Banda, valamint a Kristóf család tagjai is. A fesztivált a Fitos Dezső Társulat A falu című táncszínházi előadása zárja.

Belépő szombaton 10 euró, gyerekeknek 3 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

12.45 Sajó Banda hangszerbemutatója
14.15 Táncoktatás - Répássy Ivett, Kristóf Bálint és a SAJÓ BANDA
15.00 KINCSKERESŐ gyerek folklórcsoport
16.00 BOROSTYÁN és KORCOS néptánccsoportok
18.00 a BOROSTYÁN és a SAJÓ BANDA, valamint Répássy Ivett
21.30 A falu - FITOS DEZSŐ TÁRSULAT (HU)

 

Fitos Dezső Társulat

Ars poétikánk a hitelesség. Hűek vagyunk hagyományainkhoz, táncainkhoz, mely magas szintű tudást igényel, hogy a mozdulat kifejező ereje is láttassa azt az erőt, amely régről jön és minden táncművészeti ág alapja! Hiszünk a néptánc kortárs művészeti megmutatkozásában! Hisszük, hogy erejével, természetességével megszólítja a ma emberét! Alkalmas az érzelmek legszélesebb skáláját megmutatni, színházat varázsolni! Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan sajátos és rendkívül gazdag kultúrát tudhatunk magunkénak, ami kifogyhatatlan és állandó inspirációul szolgál. Büszkék vagyunk arra, hogy állandó támogatás és saját próbahely nélkül is létezünk. Végül de nem utolsó sorban, kivételes táncos egyéniségek tagjai a társulatnak!

A Falu

Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták hozzá. Itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak… Óriás gyermekek apáik, nagyapáik válláról szemlélték a világot, mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel…táncban, muzsikában megmutatva az újonan készülő műsorunkban melynek címe „A Falu”, mely a Magyar Falu és a Falusi Színek folytatásaként kerül bemutatásra.

Rendező, koreográfus: Kocsis Enikő, Fitos Dezső

ATEMPO.sk