A padlás - Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter musicalje Dunaszerdahelyen

A padlás - Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter musicalje Galántán

2023. december 10-én, vasárnap 15.30-kor és 19.00 órakor is sor kerül Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter musicaljének, A padlás-nak a bemutatójára, két felvonásban a Veres 1 Színház előadásában a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán közismert dalaival fűszerezett darabja az egyik legsikeresebb magyar musical. Az „Ég és föld” között elhelyezkedő padlás Rádiósának, az oda tévedő négy szellemnek és a gengszter Barabásának a történetén már generációk nőttek fel. A félig mese félig musical kiváló szórakozást nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A belépőjegy ára 23 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

A darab egyetlen éjszaka alatt, egy fővárosi padlástérben játszódik 1988-ban, a kommunizmus utolsó éveiben. Itt él Rádiós, a kibernetikus, aki jelenleg szellemi szabadfoglalkozású, mivel 1986-ban engedély nélkül próbált kapcsolatot teremteni idegen bolygókkal és földönkívüliekkel, ezért elbocsájtották az állami központból. Szintén erre a padlásra érkezik meg a négy szellem, Kölyök (az első, aki szóvá merte tenni, hogy a király meztelen), Herceg (oldalági Lombard herceg, aki egy másik herceggel szemben elveszítette azt a fogadást, melyikük ébreszti fel Csipkerózsikát), Lámpás (a nyolcadik törpe, aki őrségben állt társai védelmében, Hófehérke érkezése után azonban megfeledkeztek róla) és Meglökő (egy jólelkű hóhér, aki az ártatlanul elítélt Kölyköt próbálta megvédeni, de menekülés közben mindketten odavesztek). A négy bolyongó csupán véletlenül ragadt a Földön. Révészt keresik, hogy átvigye őket az örökre szépek bolygójára. Időközben feltűnik Barrabás, a bombaszakértő gengszter, akit összetévesztenek a szellemek Révésszel, továbbá Mamóka is felbukkan néha, például egy tál szilvásgombóccal, valamint a szomszédban élő Zeneakadémista, Süni is betoppan, hősiességével és bájával elvarázsolva a szellemeket, bár a jó öreg padláson neki már régóta megvan ám a kiszemeltje…

"… a világból sohasem hiányzó Témüllerek bármennyit pusztítanak, hazudnak, ármánykodnak, nem nyerhetnek. Addig nem, amíg vannak Mamókák, akár a valóságban, akár csak az emlékeinkben" – vallotta Dusán A Padlás 20 éves jubileumi díszelőadásán.

 

Szereplők

RÁDIÓS, aki egyszerűen fantasztikus: DÓSA MÁTYÁS
SÜNI, fiatal lány, aki hegedülni tanul: CSÁKI EDINA
MAMÓKA, aki mindent tud az emberekről: ZORGEL ENIKŐ
BARRABÁS, B. Barrabás, a gengszter: BORBÉLY RICHÁRD
RÉVÉSZ, aki csak külsőleg azonos Barrabással: BORBÉLY RICHÁRD
HERCEG, finomlelkű szellem 560 éves: KRAJNIK-BALOGH GÁBOR
KÖLYÖK, naiv szellem, 530 éves: MOLNÁR GYÖNGYI
LÁMPÁS, a törpe, zsörtölődő szellem: JANIK LÁSZLÓ
MEGLÖKŐ, óriás szellem, süketnéma: PALOTAI ZOLTÁN
TÉMÜLLER, azelőtt házmester, most önkéntes: PÁL TAMÁS
DETEKTÍV, aki még önmagát is kinyomozza: PÁSZTOR TIBOR
ÜTEG, a detektív másik balkeze: VINCZE MÁRTON
ROBINSON, a gép: MONORI DOMINIK

Súgó: Ádám Dorottya
Rendezőasszisztens: Czipó Gabriella
Díszlet- és jelmeztervező: Michac Gábor
Koreográfus: Bakó Gábor
Zenei vezető: Nyitrai László

Rendező: BÖHM GYÖRGY Jászai- és Nádasdy Kálmán-díjas

ATEMPO.sk