Gútán vendégszerepel a Szabadság, szerelem - Petőfi 200 című előadás

2024. február 27-én, kedden 13.00 órakor kezdődik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című nagysikerű darab, a Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye díjat elnyert produkció első külhoni “vendégszereplése” a felvidéki Gútán, az Adamis Anna Városi Művelődési Központban.

A Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című nagysikerű darab országjáró körútja 2024-ben is folytatódik, mely ez alkalommal a KulTúra KN polgári társulással közös szervezésben kerül megrendezésre, először az anyaroszágon kívül a Felvidéken.

A főként középiskolásoknak szóló előadás két szereposztással készült: Petőfi szerepében Zámbori Soma, illetve Berettyán Nándor látható, Szendrey Júliát Bánovits Vivianne, illetve Katona Kinga alakítja, míg narrátorként Berecz István, illetve Szabó Sebestyén László látható.

Az előadásban fellép Dánielfy Gergely, Paulina, Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi a Romengóból, Ember Márk, a The Biebers, valamint Trap kapitány és a Tha Shudras. A bemutató előtt Gúta polgármestere, Halász Béla mond köszöntőt.

Az előadás ingyenes, de regisztrációköteles: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

A külhonban először, a felvidéki Gútán vendégszerepel a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

 

Kilenc könnyűzenei versfeldolgozás; Petőfi Sándor forradalmi lelkülete, a szabadság és a szerelem mindent elsöprő ereje és a költő alakja is megelevenedik abban a zenés, irodalmi előadásban, amely egyből dupla teltházas előadással mutatkozott be március 15-én, Budapesten a Hagyományok Házában.

Az előadás gerincét Petőfi versei adják, amelyek közül kilencet - a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány felkérésére - népszerű könnyűzenei előadók dolgoztak fel, a saját stílusukhoz illeszkedően:

Aurevoir. (Ki vagyok én? Nem mondom meg…), Dánielfy Gergő (Nem ért engem a világ), Ember Márk (Föltámadott a tenger…), Paulina (A szabadsághoz), Romengo (Ha az Isten…), 4S Street (Szeretek én), Trap kapitány és a Tha Shudras (Szeptember végén), The Biebers (1848), Sena (Egy gondolat bánt engemet…).

A darab szövegkönyvét - Szendrey Júlia, Petőfi Sándor és Ady Endre műveinek felhasználásával - Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója írta. A színpadi mű ötletét Schmidt Mária történészprofesszor, a KKETTK Alapítvány főigazgatója adta.

ATEMPO.sk