Zene görbe tükörben - Deja Vu koncert és kiállítás Pozsonyban

2024. március 13-án, szerdán 18.00 órakor kerül sor a huszonöt éve alakult, jazzt, bluest és funkyt vegyítő Deja Vu együttes koncertjére, valamint a Koffergaléria című kiállítására a pozsonyi Csemadok-székház nagytermében.

"Van nálam a pincében egy koffernyi karikatúra a visegrádi négyek művészeinek munkáiból. Ezt a tárlatot zenés est keretében mutatjuk be, amelyen a Deja Vu játszik. A kiállítás anyaga könnyen mozgatható, felszerelhető szinte bárhol. Huszonöt művész közel 100 alkotása mutatható így be, Magyarországról olyan ismert karikaturisták rajzai, mint Békési Joe, Lehoczki Károly vagy Marabu. Vannak köztük zenészportrék és humoros rajzok is." - Strieženec Alex (Új Szó)

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

A Deja vu jazz-blues-funky együttes 1998-ban alakult, Kezdetben sztendert jazz dalokat játszottak, de ma már műsorukban magyar és roma, jazz-re átültetett népdalfeldolgozások is szerepelnek, valamint dalok a „fekete” zenét játszók műsorából. Leginkább klubokban lépnek fel, de a koncertezés sem idegen számukra. A hazai klubokon kívül játszottak Varsóban (Barakuda klub), Prágában (Všebaráčnická rychta), Bécsben (Cafe Concerto). Felléptek a Pozsonyi jazz-napokon, s kétszer szerepeltek a budapesti Sziget fesztiválon is. Közös műsort tartanak fel Berki Tamás és Peter Lipa jazz énekesekkel, és Török Ádám rock legendával is együtt zenéltek. A múltban együttműködtek más kiváló hazai előadókkal is (Pavol Hammel, Silvia Josifoská, ...). 2023-tól az együttes tagja lett Maros Diána a népszerű publicista, író.

 

A Deja vu tagsága:

Kanik Tibor – gitár
Konrád József – basszusgitár
Strieženec Alex – dob, elektromos vibrafon, zenekarvezető
Maros Diána – ének, fúvós hangszerek

ATEMPO.sk