30 éves Rita Ora énekesnő

Rita Ora

Rita Ora Koszovóban született 1990 november 26-án, egyéves volt, amikor családja a délszláv háború elől Angliába menekült, ahol édesapja a könnyebb kiejthetőség érdekében Orara változtatta vezetéknevüket. Kezdetben a család pubjában énekelt, a nagyközönség először Craig David Awkward című dalában hallhatta őt, 2007-ben.

 

 

Két évvel később az Eurovíziós Dalfesztiválon Angliát szerette volna képviselni, de végül visszalépett, mert úgy vélte, még nem áll készen erre a feladatra. Újabb két évvel később robbant be a köztudatba a Dj Fresh-sel közös Hot Right Now című slágerrel. Innentől kezdett szárnyalásba a karrierje: R.I.P. című dalával, majd Ora című albumával a toplisták élére tört.

 

 

A Bebe Rexha, Charli XCX és Cardi B társaságában közösen készített Girls című slágerének klipjét 57 milliószor nézték meg szerte a világon, emellett dolgozott együtt James Morrisonnal és Iggy Azaleával is. A tévében és a mozivásznon is feltűnt: többek között a Halálos iramban 6. részében, és A szürke ötven árnyalata című trilógiában is láthatta őt a közönség.

 

 

Második nagylemeze Phoenix címmel 2018-ban jelent meg és négy dallal is bejutott a legjobb tízbe angol toplistákon. Készített dalokat Avicii, Kygo és Tiësto közreműködésével is. Rita Ora havi több mint 18 millió hallgatóval rendelkezik a Spoitfy-on, dalait folyamatosan adják a rádiók is.

 

 

ATEMPO.sk