Én is ezt akarom csinálni - Slash, a Guns N’ Roses gitárosa

Slash, a Guns N’ Roses gitárosa

Ma ünnepli születésnapját Saul Hudson, ismertebb nevén Slash brit–amerikai gitáros, aki Londonban született 965. július 23-án.

"A Tangerine a Led Zeppelin III-ról volt az első dal, amit nagyon jól tudtam játszani. Volt egy tanárom az iskolában, akinek volt egy Les Paulja, amivel állandóan Cream- és Led Zeppelin-számokat játszott. Amikor meghallottam játszani, akkor azt mondtam, hogy én is ezt akarom csinálni." - mesélte egy interjúban a zenész.

1985 és 1996 között, illetve 2016-tól a Guns N’ Roses tagja. Az együttesben szerzett hírnevet magának, távozása után szólókarrierbe kezdett és saját együttest hozott össze Slash’s Snakepit néven.

2003-ban másik két ex-Guns-zenésszel, Duff McKagan basszusgitárossal és Matt Sorum dobossal, valamint a volt Stone Temple Pilots-énekes Scott Weilanddal megalakították a Velvet Revolver együttest. Slash szólóalbuma a Slash 2010. március 31-én jelent meg. 2012-től Myles Kennedyvel és a The Conspiratorsszal alapított zenekarával dolgozik új albumain. Eddig négy szólóalbuma érhető el.

 

 

Vendégzenészként olyan előadóknál játszott, mint Alice Cooper, Sammy Hagar, Insane Clown Posse, Ronnie Wood, Bad Company, Cheap Trick, Ray Charles, Stevie Wonder és Michael Jackson.

 

 

2005-ben az Esquire magazin a Legjobb Gitárosnak választotta. Gibson Les Paul gitárjával olyan egyedi hangzásvilágot vitt a rockzene történetébe, amilyet eddig máshol nem igazán lehetett hallani. A rockhírességek sétányán 2007 januárjában örökítették meg a keze nyomát.

 

 

A 100 Legnagyobb Rock Gitárszóló listáján Slash a Guns N’ Roses Sweet Child o’ Mine dalában játszott gitárszólójával a 15. helyig jutott. A Time magazin 2009 augusztusában Jimi Hendrix után minden idők második legjobb gitárosának választotta. A Planet Rock szavazásán 2. legjobb gitárosnak választották.

ATEMPO.sk