Viszlát nyár – Siklósi Örs, az AWS énekesének emlékére

Siklósi Örs, az AWS frontembere 29 éves korában hunyt el tragikus körülmények között. Halála előtt alig több mint fél évvel leukémiát diagnosztizáltak nála, amit sajnos nem tudott legyőzni.

Siklósi Örs 2006-ban középiskolai barátaival alapította az AWS zenekart, amely nagy utat járt be az elmúlt években. Eredetileg angol nyelven írták dalaikat, majd egyre több magyar nyelvű szerzemény született, melyekre egyre többen felfigyeltek a hazai modern-metál szcénában.

Első nagylemezüket 2011-ben adták ki, de igazán híresek akkor lettek, amikor a mainstreamtől távol álló műfajuk ellenére megnyerték A Dal című műsort 2018-ban. A Viszlát nyár című számukkal ők képviselték Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban. Az Eurovíziós szereplés mellett párhuzamosan építették nemzetközi karrierjüket, Európa több országában is turnéztak.

 

 

A még harmincadik évét sem betöltő alkotó 4 nagylemezt, 2 EP-t és 2 kislemezt jelentetett meg zenekarával az elmúlt 10 évben. Dolgozott az első szólólemezén is, de zeneszerzői munkássága tragikus módon félbemaradt.

Így zenélt egy színpadon Siklósi Örs a Pósfával és Kristóf Rékával (VIDEÓ)

Siklósi Örs 2021. február 5-én hunyt el. Még abban az évben posztumusz Artisjus-junior díjat kapott munkásságáért.

 

 

Halála után fél évvel megérkezett az első olyan dal, amit még a halála előtt felénekelt. Ehhez a dalhoz készített a Road Movie csapata egy megható videót is, melyben Örs családja és barátai is szerepelnek. Az ehhez kapcsolódó Guide videó ma lát napvilágot.

 

 

Útvesztő - új dalt jelentet meg az AWS, melyet még Siklósi Örssel rögzítettek (+VIDEÓ) 

ATEMPO.sk