55 éves Garami Gábor műsorvezető, zenész

Ma ünnepli 55. születésnapját Garami Gábor rádiós műsorvezető, zenész, dobos.

Garami Gábor 1968. október 16-án látta meg a napvilágot Dunaújvárosban. A helyi szakközépiskolában lázadó volt, a tanítottak nem kötötték le túlságosan. A középiskola folyosóján szavalt. Otthon nem volt vele gond, nem vágyott motorra, márkás cuccokra, csak a magnót bűvölte napestig. Sokszor próbálta lebeszélni a környezete a rádióról, de mégsem lopták el az álmait.

Színésznek is készült: kétszer jelentkezett a Színművészeti Főiskolára - sikertelenül. Másfél év katonaság után, huszonkét évesen egy sporttáskányi cuccal Budapestre költözött, ahol két évig a Kossuth Lajos Gyermekotthonban dolgozott, képesítés nélküli tanárként, félárva gyerekek között.

Az aktív zenélést a Táncosokkal Farkalók együttes hozta: keresztül-kasul járták az országot: emberileg és szakmailag rengeteget tanult a fiúktól. Aztán jött, ami még nem volt. Fogorvos barátja felkérte egy szívességspot felmondására. A Roxer Stúdióban Rókusfalvy Pál felfigyelt a jó orgánumú fiatalemberre. Ő mondta, neki rádiós hangja van és ezzel kellene foglalkoznia. Ezért elkészített egy demó kazettát, amin egy Örkény egypercest olvasott fel, majd elküldte 15-20 rádiónak, szinkronstúdiónak.

 

 

A nagy számok törvénye alapján bejött a számítása. Tereh Istvánnak, az Első Emelet menedzserének jóvoltából 1996-ban a Melody FM női hallgatói ismerték meg bársonyos, kellemes hangját. Fél év múlva az induló Star Rádió reggeli műsorvezetője lett, ahol Mario Collantonio látta el máig megszívlelendő kereskedelmi rádiós instrukciókkal. A Danubius Rádióban 1997-től 2009-ig ült a mikrofon mögött, majd jött a Class FM, a Sláger FM.

„Szinte valamennyi idősávban dolgoztam már: voltam reggeli műsorvezető, teljesítettem zenei kéréseket hétköznap és hétvégén is, készítettem esti interjúkat és továbbra is a legnagyobb szenvedélyem a zene.”

 

 

15 éves korától dobol. A BestOf zenekar örökös tagja, 2010 óta pedig saját zenekarát, a Garami Funky Staff-ot vezeti, kiváló zenészekkel muzsikál együtt és sok-sok sikeres koncertet ad.

A YouToube-on a ClassUtas, a PotyaUtas, aGARAMI című műsorokat gyártotta.

EZ, ATEMPO.sk