FELHÍVÁS! Ha érdekel a művészet, jelentkezz a jubileumi Minorma Mentortáborba

A Minorma Polgári Társulás idén is meghirdeti a Mentorporgamját, immár tizedik alkalommal. A program célja, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok mentorok segítségével bepillantást nyerjenek különféle művészetek és kreatív tevékenységek világába.

A diákok egy táborban vehetnek részt 2022. július 4-e és 9-e között a közép-szlovákiai Rimakokaván, ahol elismert művészekkel, szakemberekkel (mentorokkal) fognak együtt dolgozni. Bevezetik őket hivatásuk mesterfogásaiba, és a diákok közösen alkothatnak velük a tábor ideje alatt.

A kiválasztott diákok táborozási költségeit (kivéve az útiköltséget) a Minorma állja.

 

Idei mentorok:

Bőd Titanilla (újságíró)
Béhr Márton (színművész)
Gyenes Gábor (képzőművész)
Káposztáš Martin (fotóművész)
Miqueu Montanaro (zenész)
Török Bianka (illusztrátor, képzőművész)
Veres István (író, újságíró)

 

Kik pályázhatnak?

A programba olyan szlovákiai magyar középiskolás (elsősorban 2. és 3. évfolyamos) diákok jelentkezhetnek, akik komolyan érdeklődnek valamilyen művészeti tevékenység iránt, illetve valamilyen formában művelik is azt. A diákok egy témakört jelölhetnek meg, amelyben kimagaslóak, és amelyben a továbbiakban tevékenykedni szeretnének, hiszen a program egyik lényege az is, hogy megfigyelhessük, honnan hová jutottak el az együttműködés során.

 

 

Az alábbi témakörökben várják a pályázók jelentkezését:

Kreatív írás (szépirodalom, újságírás)
Képzőművészet
Zene (ének, hangszer)
Színjátszás
Tánc
Fotó

 

A jelentkezési határidő 2022. május 27., péntek.

ITT JELENTKEZZ

 

A pályázati mű olyan szövegrészletekből, képekből, felvételekből, videókból álljon, amelyek tükrözik a diák tehetségét, stílusát, érdeklődési körét. A diákok maximum 2 darab munkájukkal jelentkezzenek.

A munkákat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre kell küldeni, ahol bővebb információk is kaphatók. További tudnivalók a Minorma Polgári Társulás weboldalán, facebook oldalán.

Roni, ATEMPO.sk / Minorma