Irodalmi, zenei és színházi napokat rendeznek az esztergomi Babits-kertben

Irodalmi, zenei és színházi napokat rendeznek az esztergomi Babits-kertben

A Babits Pikniket az esztergomi Babits-kertben rendezik pénteken és szombaton.

A Babits Mihály egykori nyári rezidenciájánál, az MNM Babits Mihály Emlékház kertjében megvalósuló eseményen írók, költők olvasnak fel műveikből. Az előadáshoz a zenei aláfestést a hárfa adja, de az Óbudai Danubia Zenekar Vonósnégyese is koncertezik, a látogatóknak így igazi kerti muzsikában is részük lehet.

Gerstmayerné Tóth Franciska, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) irodalmi muzeológusa elmondta: három éve rendezik meg évente a Babits Piknik - irodalmi és színházi napok az emlékház kertjében elnevezésű programot a Babits Mihály Színházzal közösen.

A kétnapos programsorozat első napján, pénteken rendezik meg az Írók a kertben című irodalmi estet, amelyen Balla Zsófia, Báthori Csaba, Vörös István és Bartusz-Dobosi László olvas fel saját műveiből Ferge Liza hárfaművész közreműködésével.

Szombaton a Babits-ház kertjében Térzene koncertet rendeznek, amelyen közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar Vonósnégyese. Látható lesz a Babits Mihály Színház Jónás könyve című produkciója is Báhner Péter és Kéner Gabi előadásában. A rendezvények ingyenesen látogathatók.

ATEMPO.sk / MTI