Koncertek és színházi előadások a 2022-es Bánki Nyáron – részletes program

Koncertek és színházi előadások a 2022-es Bánki Nyáron – részletes program

Két hónapig tart a Bánki Nyár rendezvénysorozata színházi előadásokkal, koncertekkel, sporteseménnyel. A bánki tó víziszínpadán fellép többek között Charlie, a Tankcsapda vagy a Kárpátia, lesz dzsesszkívánságműsor, a program részeként rendezik meg az 56. Nógrádi Nemzetiségi Találkozót is.

A felvidéki Dráfi Mátyás vezette komáromi Teátrum Társulat pedig bemutatja nagysikerű Háry János című daljátékát két felvonásban.

Torma Andrea, Bánk község polgármestere elmondta: a könnyedebb szórakozást a humor, a vígjáték és népszerű előadók zenei koncertjei képviselik majd, de céljuk a dzsessz és más, talán kevésbé ismert, ám figyelemre méltó zenei irányzatok képviselőit is meghívni a Bánki Nyár programsorozatra - mondta, hozzátéve: helyet biztosítanak a folklór művelőinek, kedvelőinek is és folytatják a tavaly népszerűnek bizonyult Mozi a tóparton programot is.

A polgármester közölte: a rendezvények nagy részére díjtalan a belépés.

Kiss Ádám Világvége című önálló estje lesz a Bánki Nyár első előadása péntek, július 1-én este, szombaton színházi előadás lesz, A falu rossza című zenés színmű két részben.

A két hónap alatt nyolc koncertet szerveznek. Bánkon lép fel a Cimbaliband és a Talamba, Charlie, a Tankcsapda, a Kárpátia, Radics Gigi és a Swing á la Django, Kovács Kati, a Margaret Island és Halász Judit.

Július 13. és 16. között zajlik a Bánkitó Fesztivál progresszív kortárs zenével, színházi sátorral, képzőművészeti alkotókkal, akik kiállítóhelyet csinálnak a bánki tó partjából.

Július 31-én a népzene és néptánc kerül középpontba, Bánkon rendezik az 56. Nógrádi Nemzetiségi Találkozót, a Magyarországi Szlovákok 26. Országos Folklór Fesztiválját és a 26. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivált.

Augusztus 6-án kizárólag magyar dalokkal jön a dzsesszkívánságműsor, a Sárik Péter Trió sikersorozata, a csapathoz ezúttal Falusi Mariann is csatlakozik.

Kamarás Iván Kicsit sem szomorkás a hangulatom máma című estjét 12-én mutatják be.

A Szent István-napi ünnepi műsorban, augusztus 19-én Kodály Zoltán Háry János című daljátékát adja elő a komáromi Teátrum Társulat és a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar.

A Bánki Nyár programsorozata a Tekerj Bánkon elnevezésű, hagyományos sporteseménnyel zárul augusztus 27-én. A sportrendezvény főszervezője Zala Miklós. A tekerés vége felé már a naplementét is végignézhetik a pedálozók, sötétedéskor pedig meggyújtják a fáklyákat, ami szintén különleges hangulattal tölti meg a tószínpadot.

 

Részletes program

Július 1. - Világvégre - Kiss Ádám önálló estje, műsorvezető: Elek Péter - Dumaszínház
Július 2. - A falu rossza - zenés színmű két részben /INGYENES/
Július 8. - Cimbaliband és Talamba /INGYENES/
Július 9. - CHARLIE koncert
Július 13-16. - Bánkitó Fesztivál
Július 22. - Mozi a tóparton - Mozgó Mozi
Július 23. - Tankcsapda
Július 31. - Folklór Fesztivál /INGYENES/

Augusztus 5. - Kárpátia
Augusztus 6. - Sárik Péter Trió & Falusi Mariann /INGYENES/
Augusztus 6. - Swing à la Django és Radics Gigi /INGYENES/
Augusztus 12. - Kamarás Iván előadása /INGYENES/
Augusztus 13. - Kovács Kati koncert
Augusztus 19. - Háry János - daljáték két felvonásban /INGYENES/
Augusztus 20. - Margaret Island koncert /INGYENES/
Augusztus 21. - Halász Judit - A vitéz, a kalóz és a nagymama

Roni, ATEMPO.sk