Pápai Joci, Tóth Gabi, Horváth Tamás és mások - húsvéti különkiadással jön A Dal 2023

Pápai Joci, Tóth Gabi, Horváth Tamás és mások - húsvéti különkiadással jön A Dal 2023

Rendhagyó zenés húsvétváróval készül a Duna dalválasztója szombaton 19:40-től. A Dal – húsvéti válogatásban A Dal 2023 zsűritagjai az ünnepkörhöz kapcsolódó személyes élményeiket, családi hagyományaikat osztják meg a nézőkkel. Emellett a korábbi évadok versenydalaiból és extra produkcióiból összeállított – az ünnephez illeszkedő hangzású és hangulatú – dalcsokor gondoskodik a hangolódásról.

A húsvéti hagyományokat bemutatva Wolf Kati a tojásfestésben mélyed el Hollókőn, Egri Péter a néptánctudását tökéletesíti, Ferenczi György a természet vad virága lesz – stílusosan – egy rackafarmon Lajosmizsén, Mező Misi pedig a zsámbéki Premontrei kolostor romjai között mesél a kereszténység legnagyobb ünnepéről és hitéről.

A műsorban az ünnephez illeszkedő hangulatú és hangzású dalválogatást hallhatnak A Dal korábbi évadainak versenydalaiból és extra produkcióiból. Az összeállításban is megjelenik a dalverseny védjegyének számító műfaji sokszínűség.

 

 

A többi mellett elhangzik az Olyan szép Fóris Ritától, a Meggyfa Horváth Tamás előadásában és A Dal 2019 győztes Az én apám Pápai Jocitól. Míg az extra produkciók közül Tóth Gabitól a Hosszú idők, Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert előadásában az Életre kel, valamint az ítészek dalai. Mindezek mellett a Duna karácsonyi zenés-verses műsorából, az Ünnepeltből is felcsendül egy dal a szombaton 19:40-től jelentkező A Dal – húsvéti válogatásban.

A Dal 2023 húsvét után, április 15-én 19:35-től az első akusztikus elődöntővel és tíz versenydallal folytatódik „Az Év Dala 2023” címért.

ATEMPO.sk
Fotó: archívum