Akik maradtak - Tóth Barnabás sikeres filmje a TV-ben lesz látható

A Magyar Mozgókép Szemle 2020-as legjobb játékfilmje, az Akik maradtak című Tóth Barnabás alkotás a TV-ben is látható lesz. A film a 2020-as Oscar-díj szűkített listájára is felkerült a nemzetközi film kategóriában és számos magyarországi, valamint nemzetközi díjban is részesült.

Az Akik maradtak a második világháború utáni Budapesten játszódik, a lélekemelő könnyedséggel és melegséggel teli emberi történet a szeretet gyógyító erejéről szól.

A film F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című műve alapján készült Hajduk Károly és Szőke Abigél főszereplésével.

A filmet június 1-én, csütörtökön este 21.10-től  láthatjuk az M5 műsorán.

 

 

1948, a háború utáni Magyarország. Aladár, a nőgyógyász szinte robotként, precízen, de minden lelkesedés nélkül végzi munkáját az egyik kórházban.1944 vészterhes napjaiban elvesztette feleségét és gyermekeit, azóta céltalanná vált számára az élet. Egy nap a sors elé sodorja Klárát, a 16 éves kislányt, aki hasonló körülmények között vesztette el szüleit és testvérét. A két magányos, súlyos traumákkal terhelt ember egymásra találásának szívszorító története ez a film. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten új életet kezdenek, miközben az idő múlásával a körülöttük lévő világ újra veszélyessé válik, Magyarországon a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

Roni, ATEMPO.sk