Jön a Belau! – Felvidéken is bemutatja új lemezét a Fonogram-díjas formáció

A 2016 óta aktív, a magyar zenei formációk közül az egyik legkomolyabb külföldi jelenléttel rendelkező ambient elektronikus pop duó, a Belau, újabb érzelmi tripre hívja hallgatóit friss albumukkal, az Apriorival. A Kedves Péter és Buzás Krisztián alkotta csapat február 24-én Dunaszerdahelyen is színpadra lép.

Az duó előző lemezeinek, a Colourwave vagy a The Odyssey alkotói koncepciója során meghatározó lelki vetületet jelentett az önmegismerés és a tudatosság jelentőségének közvetítése „utaztató” dalszövegein és távoli kultúrákat idéző hangzásvilágán keresztül.

 

 

Az új lemez mögötti elgondolás egyszerre tiszteleg a korábbi albumok ezen érzelmi vonalvezetése és inspirációja, illetve dal- és album szerkezeti felépítése előtt légies, természeti hangokban gazdag, lelket melengető atmoszférájával, mintha csak csukott szemmel élveznénk a nyári nap melegét a tengerparton.

Az Apriori folytatja az utazást a Belau univerzumában, a korábbiaknál sokkal szenzitívebb és éteri szinteken - megnyugtató kikötőt jelentve minden olyan hallgatónak, aki most keresi az életbe vetett hitét és készen áll a végtelenség megindító befogadására, ezáltal teret adva belső békéje megformálásának. Mind a tíz dal mankót szolgáltat a modern egyén atomizáltság illúziójának feloldására, amihez az albumindító "Oneness" festi fel az ösvényt.

 

 

A formáció nyolc esztendős fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt több mint 200 koncertet adtak 25 országban, és neves nemzetközi fesztiválokon játszottak: a Primavera-n, az Electric Castle-on, a Eurosonicon, vagy az amerikai SXSW-n.

Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit vagy a Rolling Stone. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, eddigi kiadványaik több millió streamnél járnak.

 

 

A zenekar lemezbemutató turnéja keretében Dunaszerdahelyre is ellátogat. Február 24-én az NFG Klubban lépnek színpadra, ahol különleges látvánnyal és koncerttel készülnek.

Belau koncert lesz Dunaszerdahelyen

ATEMPO.sk
Fotó: Belau