Kudlik–Szvorák új lemezének felvidéki premierje Lekenyén

Kudlik–Szvorák új lemezének felvidéki premierje Lekenyén

A napokban jelent meg Kudlik Júlia, a Magyar Televízió Örökös Tagja és Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész újabb közös lemeze, amely a Várakozás címet viseli.

A közös lemez, az adventi időszakot gondolatban és dalban bemutató Várakozás, melynek budapesti díszbemutatója december 19-én lesz a fasori evangélikus templomban.

A felvidéki lemezbemutató premier december 5-én lesz Lekenyében, a Csemadok Lekenyei Alapszervezet II. Családi délutánja elnevezésű rendezvény keretén belül. Az előadóművészek december első hétvégéjét Gömörben töltik, ugyanis további lemezbemutató koncertek valósulnak meg Berzétén, Tornagörgőn és Torna községekben is.

" Az adventi várakozás nem tétlenséget jelent! Alkalom arra, hogy önmagunkba nézzünk és akarjuk megtanulni: hogy elsősorban önmagunkon kell uralkodnunk és önmagunk felett kell győznünk, mert csak ezután tudjuk egymást elfogadni és szolgálni, azaz szeretni." (Kudlik Júlia)

Az adventi várakozás során, ha képes elcsendesedni a világ: van remény - s ameddig legalább ilyenkor képes magába szállni az ember: van esély!

Advent kapcsán a várni tudásról, a türelemről, a megállásról, az elcsendesedésről, a lelki – fizikai megújulást adó pihenésről, az egyedüllétről, összeszedettségről, gazdagságról, a csend hatalmáról és gyógyító erejéről is szó esik. Amikor a tevékenységi lázban égő, láthatatlan mókuskerékben fáradhatatlanul rohanó, megállni képtelen szuperemberekre mindenhonnan ömlik az akusztikus-képi-információ-cunami, lehetőséget kínálnak az elhangzó gondolatok, amelyekhez némi bátorság, akarat és merészség is szükségeltetik. Bátorság a befelé-forduláshoz, akarat a belső csend megteremtéséhez, merészség az örök értékek megvallásához és az ezek mentén való tájékozódáshoz. A felcsendülő dalok segítenek megérteni, feldolgozni és elfogadni a „várakozás” során felmerülő gondolatokat.

Kudlik–Szvorák

Mindebben lehet része azon felvidékieknek is, akik úgy döntenek, hogy részt vesznek a Várakozás lemezbemutató premierjén Lekenyében. A szervezők a koncerten kívül egyéb érdekes programokkal is várják az érdeklődőket. Helyet kap az a jótékonysági játékvásár is, melynek bevételét a kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthon működtetésére ajánlják fel a szervezők.

„ Az első, sikeres Családi délutánunk után úgy döntöttünk, hogy rendszeres időközönként – évi két alkalomban egyeztünk meg -, szem előtt tartva célunkat, a közösség összekovácsolását és közös programok szervezését a családok részére, folytatjuk a régiót felölelő, a szélesebb környék lakosait is megszólító programunkat. Véleményem szerint a pelsőci régió magyar ajkú lakosai számára ezúttal is színvonalas, értékeket közvetítő, a magyar kultúrát méltón képviselő előadókat hívtunk meg Kudlik Júlia és Szvorák Katalin személyében. Igyekeztünk gazdag, érdekes, az adventi várakozás időszakához kötődő programot összeállítani. A szervezés folyamán úgy hozta a sors, hogy nemcsak az előadóművészeknek sikerült gömöri turnét szervezni, hanem a JumiliCubes játék bemutatására is. Kötődve a december 3-i játékbemutatóra, a kassai Rovásban, 4-én a pelsőci Dénes György Alapiskolában és 5-én Lekenyében ismertetik meg a gyerekekkel és érdeklődőkkel azt a széles körben ismert, szabadalmaztatott játékot, amely fejleszti a gyerekek képzelőerejét, motorikus képességeit, térlátását, kreativitását és logikáját. Egyebek közt a nőkre is gondolva, az Új Nő magazin szerkesztőivel egyeztettünk találkozót” – fogalmazott a Csemadok Lekenyei Alapszervezetének elnöke, Beke Beáta.

A családi délután szervezője, a Csemadok Lekenyei Alapszervezete, társszervezői pedig Lekenye Község Önkormányzata, a Lekenyei Református Egyházközség és a Lekenyei Evangélikus Egyházközség. Frissítőről és mikuláscsomagokról is gondoskodnak a szervezők, akik mindenkit szeretettel várnak.

Jegyárak: felnőtteknek 4 €, családi jegy (2 felnőtt és 1 gyerek) 3 €, a Csemadok Lekenyei Alapszervezete tagjainak 2 €, gyerekeknek 15 éves korig 1 €. Jegyek elővételben a Lekenyei Községházán (058 7920 127), valamint Beke Beátánál és Takács Ágnesnél kaphatók.

ATEMPO.sk