OTT VOLTUNK: Temesi Berci és szupercsapata teltházat hozott a JazzOn! fesztiválon

Köles Eliza, Ferencz Péter, Temesi Berci

Az év utolsó jazzfesztiválja, azaz a JazzOn! igazán jó évzárónak bizonyult ezúttal is. A prémium zenét kínáló balassagyarmati rendezvény harmadik alkalommal nyitotta meg a kapuit és mindjárt teltházzal.

Köszönhető ez többek közt az első nap fellépőinek is, akik egy vidám, pozitív és könnyed hangulatú esti koncertet hoztak össze. A középpontban Temesi Berci basszusgitáros, zenei rendező, producer állt, aki először lépett színpadra Nógrád megyében. Olyan vendégeket hozott magával, mint Ferencz Péter a Peet Project énekese (aki az első JazzOn! vendége volt), Köles Eliza énekesnő és a balassagyarmati származású Lombos Marci rapper, énekes, szövegíró, aki egyben az est házigazdája is volt.

 

Tornóczky Ferenc, Lombos Marci, Köles Eliza, Ferencz Péter

 

Szót kell ejteni Berci zenésztársairól is, hisz egy igazi szupercsapat állt össze a koncertre. Gitáron Tornóczky Ferenc, dobokon Kaszás Péter, fúvós hangszereken Csányi István és a billentyűs hangszeren Molnár Levente tette a képzeletbeli lécet igazán magasra.

A funkys, popos, jazzys hangzás és a színes repertoár a koncert végére mindenkit táncra és állva tapsolásra serkentett. Elsősorban Berci első és második albumáról mutattak be dalokat, melyeket feldolgozások egészítettek ki.

 

A koncert után pár kérdéssel elcsíptük Temesi Bercit:

Nagy élmény és buli volt a koncert. Köszönjük. Ti hogy éltétek meg ezt a színpadon?

Csodálatos volt és nagyon meglepett minket, hogy teljes teltház fogadott. Hatalmas élmény volt ennyi kultúra iránt érdeklődő, kedves emberrel találkozni, és megosztani velük azt a hangszeres kommunikációt, ami nekünk mindig szívmelengető. Ekkora és ilyen lelkes közönség előtt meg pláne :-)

 

JazzOn!

 

Kitűnő zenészekkel álltál a színpadra. Mi a legfontosabb szempont számodra, amikor eldöntöd kiket hívsz közreműködőknek?

20 év alatt sok kiváló muzsikussal állhattam egy színpadon. Mondhatom, hogy világszínvonalú zenészek vannak kicsiny országunkban. Hálás vagyok a sorsnak, hogy lehetőséget kaptam a legkiválóbbakkal előadni a saját kompozícióimat.

A legfontosabb a szeretet, tisztelet, ami nem csak a színpadon, munka közben, hanem a hétköznapokon, barátkozva is átitatja a kapcsolatunkat.

Emberségből ötös a zenekar, és nekem ez a legfontosabb, mindamellett, hogy a legkiválóbb muzsikusok is egyben.

 

Véget ért a 2017-es év, hogy értékelnéd?

Minden év egyre jobb. Minőségibb.

Számomra a legfontosabb, hogy lábnyomot hagyjunk magunk után, hogy alkothassunk, és a család, egészség mellett lehetőségünk legyen ÉLNI, a hangszerünkkel kommunikálva jól érezni magunkat, és ezt átadni a közönségnek.

Ez egy csodálatos adomány fentről. Hibátlan évet zártam, azt kell mondjam. Volt ebben könyv írás, rengeteg koncert, új nagylemez, tv műsorok zenei rendezése, nagy show műsorok rendezése, külföldi fellépések, igazán teljes volt az elmúlt esztendő.

 

Temesi Berci

 

Egy ilyen bőséges év után mit vársz 2018-tól, milyen tervekkel indulsz neki?

Most először is indulok pihenni :-) Ha hazajöttem, vár egy big band áthangszerelésű nagykoncert február 2-án Budafokon, ahol a saját dalaimat játszhatom el egy csodás nagyzenekari felállással. Február 14-én jelenik meg nyomtatott formában az Elégedettség c. könyvem, mely a 2014-ben megjelent e-book könyvem bővített változata. Egy oktatási csomagot és az eddig megjelent 3 nagylemezemet is tartalmazni fogja. Utána pedig nekilátok klipeket forgatni, dokumentum filmet vágni a 2017-es koncertekről, és párhuzamosan indulnak a tv műsorok is. Lesz mit tenni idén is :-)

Köszönjük és további sok sikert kívánunk!

 

2017 NOVEMBERÉBEN JELENT MEG TEMESI BERCI ÚJ ALBUMA

 

De a JazzOn! ezúttal sem állt meg egy napnál, így hamarosan következik a folytatás ...

 

1. NAP

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin