OTT VOLTUNK: Szent Patrik nap előestje a Drapan´s Blue Devils bandával

Drapan´s Blue Devils

A fotósnál kezdtük az alapozást a jó hangulatra. Ez konkrétan három különböző pálinkafélét jelentett. Közben beszélgettünk az este várható fejleményekről.

Telefonhívások jöttek-mentek. Tartozásokat rendeztünk, találkozókat egyeztettünk meg így. Aztán végre rászántuk magunkat, hogy elinduljunk. Útközben magunkhoz vettünk némi pénzeszközt, és a cukrászda helyén nyílt St. Patrick Pubban kötöttünk ki.

Éppen a Hoochie Coochie Man szólt és a Drapan´s Blue Devils játszotta. Maga a Pub egy ízig-vérig ír kocsma, szinte Dublin szívében éreztem magam. A Szent Patrik napra rántottak össze ide egy kétestés koncertet. Egyből rendeltem két zöld sört. Nehogy már szárazon szédelegjünk az emberek és az isteni blues zene forgatagában.

 

Drapan´s Blue Devils

 

Olyan blues klasszikusok csendültek fel míg a hellyel ismerkedtem, mint a The thrill is gone, a Mercedes Benz vagy a Got my mojo working. A hangzás remek volt. A gitáros felejthetetlen energiával dolgozott a szólókon. Az elektromos zongorista, aki egyben több fúvós hangszeren is nyomult, őrült tempóban nyűtte a fekete-fehér billentyűket. A ráadás utolsó dala az egyik kedvencem, a Sweet Home Chicago volt, aminek egy fantasztikus feldolgozásával zárták le az estet.

Úgy tűnik tehát, hogy a St. Patrick Pub vette a zenei akadályt, és óriási bulit csaptak Dunaszerdahelynek. Gyertek el egyszer, főleg ha van zene is!

Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András