OTT VOLTUNK: Kürti Borfesztivál sok-sok zenével

OTT VOLTUNK: Kürti Borfesztivál sok-sok zenével

Egy helyi borász, Kasnyik Tamás által tizenegy éve hívták életre a Kürti Borfesztivált, mely idén Szabad kürti borköztársasággá változtatta a kürti szőlőhegyet. Ez utal arra, hogy egy időtálló, belső szabadságot nyújtó és a felületes divathóbortoknak ellenálló értékeket képviselő rendezvényről van szó.

 

Kürti Borfesztivál

 

A kürti szőlőtőkék mindig ugyanazon a helyen vannak, mélyen gyökeret verve a falu fölött húzódó szőlőhegyen, ahogy a kulturális értékek, a közösség, a haza és a bor szeretete is mély gyökeret vert az itteni emberek szívében, tudatában.

 

Kürti Borfesztivál

 

Idén a borfesztiválon öt közép-európai ország több mint 50 borásza várta a környékről és a távolabbi vidékekről Kürtre érkezett vendégeket. A gazdag és változatos kulturális programkínálatból szemezgetve fotóinkon visszaidézhetjük Rúzsa Magdi, a Boney M (akit Bebe és zenekara kísért), a ZSEB, az EndORFin, a Varjos Zenekar, Berec Péter, Peter Adamov, a J&M Duo, az Underground Funk Orchestra és a Kultivál Együttes koncertjeit, valamint bepillantás nyerhetnek a szőlőhegyi vidám forgatag hangulatába is.

A szervezők pedig már most bejelentették, hogy nyitott kapukkal várják vissza jövőre is a Szabad Kürti Borköztársaság polgárait és minden további kedves idevágyó látogatót 2019. július 19-én és 20-án a 12. Kürti Borfesztiválra.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András