Erdély, SZIGET és dagonya & Roger van Loon

Öt napos turnén vett részt a História zenekar Erdélyben és Székelyföldön, barátaink és a naszvadi Csemadok jóvoltából.

A zenekar első alkalommal járt ott, de már szerveződik a jövő évi koncertmenü. Sok látnivalót terveztünk be és mindehhez több előadást is megnéztünk, tehát jóval felkészültebben térünk majd vissza legközelebb. A sok megálló és tudásmerítés hátránya az volt, hogy estére az előadásainkra elfáradtunk és ez biztosan lejött a színpadról, viszont rengeteg új barátot, ismeretséget kaptunk, no meg szilva és almapálinkát.

 

História zenekar

 

Haza felé a csapat átszállt a saját kis turnébuszába Budapesten, majd egy rövid városlátogatás után nyugovóra tértünk az ELTE egyik kollégiumában. Másnap délelőtt rendeztük soraink és irány a SZIGET, Ír és Blues-sátor. A muzsika előtt csatangolás és sok-sok ismerős köszöntése. A színpadunkon szól a "bluesdisco", már ilyen is van. Emberek táncolnak, söröznek, pörögnek.

 

História zenekar

 

Jövünk mi. Megjelennek az ismerősök is a színpad előtt. Van Ria...Ria..., meg hajrá Rudeee! (Kálmán Rudolf) Ő vendégszerepelt most nálunk. A lemezeinkért harc folyik, na jó, csak gyorsan elkapkodták, ami még megmaradt Erdélyből. Jönnek a Grúz TV-től riportot csinálni, majd a SZIGET stábja is megjelenik és felvételeket készít. Jó pár fotós innen-onnan és egyszer csak itt van Roger is a "FestivalHero" (Fesztiválhős). Felhívjuk a színpadra, ő léggitározik, majd megköszöni, hogy velünk lehetett.

 

História zenekar

História zenekar

 

A koncert után beszélgetés a szervezőkkel. Az akusztikus koncertlemezünket dicsérve, szerintük Felvidék egyik legjobb bandája vagyunk, vagyis hogy folyt.köv. Közben megjött Török Ádám és a MINI is. Beszélgettünk, szervezgettünk és megnéztük a koncertjét. Már itt van Peter Lipa is. Az Új Szó riportot készít vele. Most olvassuk az újság beszámolóját, rólunk egy szó sincs, van szó dagonyáról, ötszáz forintos "szemeteszacskóról", telt házról meg szerb DJ lányról és Roger fesztiváljáról.

Hajnal ötre érkeztünk haza hullafáradtan és már lélekben készülünk a következő koncertre. Az pedig Szímőn lesz, mégpedig a III. Szímői Fröccsnapok alkalmából péntekén este nyolctól. Ria...Ria... 

Lábszky Olivér, ATEMPO.sk