FOTÓK: Bemutatták Szarka Tamás Missa Missio című művét

Bemutatták Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című művét a Szent István-bazilikában szombat este Budapesten.

 

Szarka Tamás

 

Szarka Tamás műve már CD-n is megjelent, az eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel a művész. A pénzadomány a Hungary Helps Program segítségével jut el a szíriai keresztényekhez, egy felnőttképző és egy hitoktató-képző központ kapja meg.

 

Szarka Tamás

 

„Hát ez annyira gyönyörűséges, hogy időnként még a szívem is elszorult, szó szerint! És egészen elképesztő, hogy egyszerre nagyszabású és bensőséges, gazdag és puritán, többrétegű és "slágeres"... Hogy mindenki tudja majd együtt énekelni! Szinte hiányérzetem támadt, hogy miért is nem tudok hívő lenni, hogy ne csak esztétikai élményként tudjam átélni, hanem spirituálisan is - miközben átéltem spirituálisan is, annyira átélhető. Úgyhogy nagyon-nagyon-nagyon csodálatos, felemelő - ez most tényleg egy nagy alkotói mű lett! Köszönöm szépen! És ott akarok lenni mindenhol, ahol megszólal!“ - M.G., rendező.

 

Szarka Tamás

 

A szombat esti koncerten Szarka Tamás zenekarával adta elő a művet, vendégként Miklósa Erika koloratúrszoprán és a Magyar Állami Operaház gyermekkórusa lépett fel.

EZ, ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Mohai Balázs / MTI