Ó, mond, te kit választanál? - Túl a félidőn a Gombaszögi Nyári Tábor (+FOTÓK)

Ó, mond, te kit választanál? - Túl a félidőn a Gombaszögi Nyári Tábor (FOTÓK)

Sűrűsödnek a jobbnál-jobb programok és ezt egy kis eső sem tudja meggátolni. A Gombaszögi Nyári Tábor harmadik napján a Csemadok-stage, azaz a legnagyobb színpad is megnyílt.

A tábor színes programokat kínál minden korosztálynak: a koncertek mellett különböző közéleti, társadalmi és politikai kérdésekkel foglalkozó beszélgetéseken és előadásokon vehetnek részt a fesztiválozók. Sőt, népdaltanulásra és batikolásra is van lehetőség.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

Ezen a napon a Pajtaszínházba is belestünk, ahol az Ahogy esik úgy puffan improvizációs játék iránt érdeklődők töltötték meg a tábor teátrumát és annak környékét. Dékány Niki (aki a Pajtaszínház programját is összeállította), Nagy László, Téglás Márton és Olasz István brillíroztak Majorfalvi Bálint vezetésével.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

A Korona színpadon a Misztrál együttes mutatta be Petőfi és kora című műsorát a költő bicentenáriuma alkalmából. A színpadról nem hiányozhatott a gömöri születésű Tóbisz Tinelli Tamás sem.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

A Szifon Színpad csütörtöki programját a lévai Ketten, azaz Göbő Anna és Göbő Sándor duója indította, az Óváry Annával felálló pozsonyi Buy Her Sugar pedig zárta. De itt pótolta az elmaradt koncertjét a rozsnyói HoryZone is.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

A FolkSzögletben bemutatkoztak a Hagyományok Háza Hálózat - Szlovákia által segített népi zenekarok, a füleki File Banda, az ipolysági Húros Banda és a Ghymesi Igricek is. Itt a napot a Fanfara Complexa koncertje és táncház zárta.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

A 95 éves jubileumát ünneplő gombaszögi fesztivál nagyszínpadának programját az Ossian zenekar, a magyar heavy metal történetének egyik legsikeresebb együttese nyitotta meg.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

Utánuk az ír punk-rock kocsmazenét játszó Paddy and the Rats perzselte fel a hangulatot.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

A Petőfi Kulturális Ügynökség színpadán este Дeva és a Bёlga zenekar szórakoztatta a könnyűzene kedvelőit.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

A napot Beton.Hofi várva-várt hajnalig tartó koncertje zárta a fesztivál legnagyobb színpadán.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

Nézzétek meg a nap fotóit!

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Csáky Mátyás / ATEMPO.sk