Nemzetközi operettfesztiválon léptek fel a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató legjobbjai

Augusztus végén Nemzetközi Operettfesztivált rendeztek Komáromban, Lehár Ferenc szülővárosában. Az első nap fénypontjaként a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató énekverseny döntősei léptek színpadra, akik Opera és operett gálával kedveskedtek a nézőknek.

Az énekversenyt 2016-tól eddig minden évben Érsekújvárott rendezték meg opera, operett és musical kategóriában. Az énekeseket neves szakemberek értékelik minden alkalommal.

Lehetséges, hogy az ifjú művészek nevei nem csengenek még ismerősen, de annál tehetségesebbek, amiről most meg is meggyőződhetett a közönség.

 

Nemzetközi Operettfesztivál

 

A fiatal énekeseket a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kísérte. Egyúttal a Házy Erzsébet énekverseny állandó zenekari kíséretét is ők biztosítják.

Az esten fellépett Endrész Ferenc (a Magyar Állami Operaház énekese), Baranyai Anett (a Magyar Állami Operaház énekese) és Sárossy Gabriel (a Besztercebányai Operaház énekese és a Besztercebányai Művészetek Akadémiáján végzett). További tehetségek is bemutatkoztak, a verseny abszolút győztese, Tímár Tímea, továbbá Szenthelyi Krisztián, aki most végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, valamint Pánczél Klaudia, aki a Szegedi Egyetemen végzett magánének szakon, és színésznő képesítéssel is rendelkezik.

Az eseményt a Kultminor és az Inštitút Liszta Bratislava / Liszt Intézet Pozsony támogatta.

 

Nemzetközi Operettfesztivál

 

ATEMPO.sk
Fotó: archívum