KLIPPREMIER: GolDDies - Ezt a nagy szerelmet tőled kaptam én

Újdonsággal jelentkezik a felvidéki GolDDies zenekar. A 1920-as évek swing, hot-jazz hangulatát visszaidéző formáció ezúttal Orlay Dezső és G. Dénes György örökzöldjét, az Ezt a nagy szerelmet tőled kaptam én című Karády Katalin elődadásában ismerté vált szerzeményt dolgozta fel. A dalhoz elkészítették második klipjüket is.

„A hangszerelés csapatmunka, közösen készült, akárcsak a stúdiófelvétel, ami a videó alapját képezi. A klipet Molnár Csaba, a kitűnő fiatal filmes rendező forgatta, és ő volt a vizuális ötletgazda is.” - árulta el nekünk Lovas Tibor, a zenekar gitárosa.

Mutatjuk is ezt a hangulatos videót:

 

 

A GolDDies a jelenlegi felállásában 4 éve dolgozik együtt, de a zenekar több mint 15 éves múltra tekint vissza. A tagok Felvidék különböző pontjairól származnak: Csallóköz, Mátyusföld és Bodrogköz. A múlt század középső évtizedeinek zenéjét választották repertoire-juk alapjául. „A stílus, amit képviselünk a szívünkhöz legközelebb álló zenét tükrözi. És hozzá kell tenni, hogy hiánypótló is nem csak Felvidéken.”

Sikeres évet tudhat maga után a zenekar és 2017-ben is sok feladat várja őket. „Szeretnénk folytatni az elmúlt év sikeres koncertsorozatát, "A New York kávéháztól egy New York-i kávéházig"-ot, ill. a Szwing aranykorát. A múlt évben 27 koncertünk volt, kis falunaptól kezdve egészen a Tatai Víz-virág Fesztivál nagyszínpadáig, ill. a Nyírbátori Zenei napoktól az Esztergomi Várszínházig. Reméljük az idei év sem lesz kevésbé sikeres.

Gőzerővel dolgozunk a nyári programon, amivel párhuzamosan az új, immár ötödik cd-re is készítjük ezeket a dalokat. Ezúttal a stílus a hot-jazz irányából inkább a bop hátterű 40-50-es évekbeli swing gyöngyszemek felé tolódik.”

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk