Megérkezett a Spliff 447 különleges videója, ami változásokat is hozott a zenekar háza táján

Spliff 447

A komáromi Spliff 447 tavaly kiemelkedően sikeres évet zárt. Koncertek, klipek, Gombaszögi Nyári Tábor himnusza. De ezúttal egy újabb mérföldkő előtt állnak.

Megérkezett a Placebo című daluk, amelyhez egy igazán különleges videó is párosul. „A klipet Angyal Gábornak köszönhetjük. Mondhatjuk, hogy az ötletgazda is nagyrészt ő volt, illetve ő gyúrta eggyé az egészet. A forgatás előtt mindössze egy alkalommal ültünk össze, beszélgetni, ötletelni és a forgatás napján úgy indultunk el a stúdióba, hogy fogalmunk sem volt mi fog történni. Viszont ahogy elkezdtük, spontán jöttek az ötletek, és próbáltunk mindent felvenni, amit csak össze tudtunk hozni.” - emlékezett vissza Kovács László Lacika, a zenekar hegedűse.

 

Spliff 447

 

„Nagyon izgalmas volt, de azt hiszem elég rendhagyó is. Például zene nélkül forgattunk, illetve a nagy része nem a zenére lett felvéve. Elég sokat játszottunk a fényekkel, beállításokkal. Sajnos nem forgattunk werk filmet, pedig így vissza emlékezve, volt egy pár nagyon vicces pillanat, sok-sok egyedi megoldás. Mondjuk amikor a tv-ket felgyújtottuk, és utána szembesültünk azzal, hogy azt el is kell ojtani :-)”

 

Spliff 447

 

A szöveget ezúttal is Michalovič Tibor, azaz O.J. a banda rappere, énekes írta, a zenét pedig közösen szerezték. A figyelmeseknek feltűnhet, hogy a Placebo eltér a zenekar eddigi dalaitól.

„Igazából a zene azért ennyire más, mint amit eddig hoztunk, mert ez egy koprodukciónak készült eredetileg. Sajnos már a a stúdiómunkák végén jártuk, mikor visszalépett az úriember, aki részt vett volna a produkcióban, így már nem akartuk leállítani a projektet. Nem bánjuk, szó sincs róla, viszont mi is éreztük, hogy ez a szám aztán tényleg tejesen más, így inkább kísérletezésnek mondanám, mint tudatos új iránynak. Mi eddig is kísérleteztünk, azt hiszem ez adta a stílusunk ízét.

A klipnél, nos igen, a klip sem a megszokott, és szerettük is volna, ha valami más képi világot tudunk a zenére varázsolni. Gabiban emberünkre találtunk, és nagyon könnyen érettünk egyet.”

 

És akkor jöjjön a Placebo és egy gondolat: „marketing adja el az egyediséget”

 

 

Pénteken a zenekar hazai vizeken ad koncertet a The Immigrants és a Jackmans társaságában.

„Ennek a koncertnek az apropója nem a legvidámabb, mivel ez egy úgymond búcsúkoncert. Nem, a Spliff nem szűnik meg! Egész pontosan egy olyan ponthoz érkezett el a közelmúltban a zenekar, ami azt hozta, hogy Zsitva Tomi (dob) és Szomorkovics Májki (gitár) új utakon folytatják.

Mivel békésen váltunk el, megbeszéltük, hogy játszunk egy utolsót ebben a felállásban a Révben, ahol kvázi indult az egész. Épp ezért mindent beleadunk most, és úgy tervezzük, hogy szétkapjuk a házat.”

 

Spliff 447

 

Tehát a Spliff 447 folytatja tovább.

„Hogy hogyan fog kinézni az új felállás, azt egyenlőre nem szeretném elárulni, annyit viszont mondhatok, hogy nagyon komoly terveink vannak. Már dolgozunk az új számokon és az új arculaton. Viszont sajnos, egy rövidebb időre vissza kell vonulnunk a próbaterembe. Szeretünk mindent kidolgozni az apró részletekig, így most az új csapatot formáljuk. De nem szeretnék lassítani, a terv az, hogy minél több új számot és klipet csináljunk. Valamint egy turné is tervben van. De mindent a maga idejében.”

Kíváncsian várjuk a fejleményeket és a megújult Spliff 447-et :-)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk