A DAL 2018: Andy Roll - Turn the lights on

Andy Roll Turn the lights on című dala is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

Dutka András - művésznevén Andy Roll - nagyváradi születésű zenész, aki nemcsak énekléssel foglalkozik, hanem gitáros, zeneszerző, szövegíró és producer is.

Zenei tanulmányait a nagyváradi Francisc Hubik Népművészeti Iskolában kezdte, és annak elvégzése után több tapasztalt zenésszel is együtt dolgozott, melynek eredménye egy két éves norvégiai turné lett.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

1993-tól a Nagyváradi Rock Filharmónia mozgalom tagja lett, ahol klasszikus előadóművészek szerzeményeit játszák szimfonikus zenekari kísérettel. Majd a King Bee progresszív metál zenekarral adott ki lemezt, melynek vezető száma, a Changes bejutott a román nemzeti televízió zenecsatornájának műsorába. 2003-ban D-Side néven új zenekart alapított.

Angol és román nyelvű dalokat is ír. A Dal 2018-ban is saját szerzeményével látható a színpadon, amely a „Turn The Lights On” címet viseli.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL