A Virtuózok szép videóval köszöntötték Plácido Domingót 78. születésnapján

Placido Domingo

A Virtuózok, a pozsonyi Gertler Teoval az élen ma szép videóval köszöntötték 78. születésnapját ünneplő, legnagyobb támogatójukat. Maestro Placido Domingo pedig közösségi média oldalán azonnal meg is osztotta azt követőivel.

Nézzék meg Önök is!

 

 

Placido Domingo korunk egyik legnagyobb operaénekese: több mint 50 éves karrierje során 12 Grammy-díjat és két Emmy-díjat nyert, több mint 3900 színpadi előadásban szerepelt, 149 különböző szerepet énekelt az összes jelentős operaházban, ezen kívül karmesteri és operamenedzseri pályafutása is jelentős. Rendszeresen fellép énekesként és karmesterként is, múlt héten Aarhusban és Párizsban lépett fel, az elkövetkező napokban a londoni Royal Opera House-ban három előadáson fogja énekelni a Traviatában Giorgio Germont szerepét.

A Mester, magyar származású menedzserének, Nicholas Markónak köszönhetően több alkalommal találkozott már a műsorban felfedezett tehetségekkel. Tavaly novemberben, a New York-i Lincoln Centerben a Virtuózok koncertjét megtekintő Mestert elbűvölték a fiatal magyar tehetségek.

Mint ahogy arról korábban írtunk már, a spanyol származású legendás operaénekes nemrég a dániában lépett fel, ahova egyik állandó fellépőpartnerén, Rost Andreán túl a Virtuózok három felfedezettjét, a 10 éves Teo Gertlert, a 13 éves Abouzahra Amirát és 10 éves húgát, Mariamot is meghívta fellépni. A magyar vendégeket is hatalmas álló tapssal ünnepelték Domingo rajongói.

Nézzék meg, mekkora tapsot kapott Plácido Domingo közönségétől Abouzahra Amira és Mariam!

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Sárvári Géza / Virtuózok